Сутра књижевно вече Снежане А. Топаловић

14.03.2023. 15:43
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево организује књижевно вече Снежане А. Топаловић сутра у 19.00 часова у интернет читаоници.

О Сњежаниним књигама „Удахнуто дјетинство“ и „Џепови пуни звијезда“ говориће Дејан Спасојевић, уредник и издавач, и Марица Батинић, уз музичку пратња Зорице и Љубице Мркаљевић.

- Снежана А. Топаловић је већ својом првом збирком „Удахнуто дјетињство“ показала да је својим приповједачким даром далеко надрасла „инстант интернет писце“, а приповијеткама у другој књизи „Џепови пуни звијезда“ доказује да је зрео приповједач - рекли су из Матичне библиотеке Источно Сарајево, те истакли да Снежанине књиге враћају у дјетињство, у вријеме другачијег, једноствнијег и безбрижнијег живота.

Како наводе из Матичне библиотеке Источно Сарајево, након збирке прича „Удахнуто дјетињство“, у којој је ауторка освјежила књижевност нечим топлим, драгим, познатим, а ипак потпуно новим, у другој књизи препознају се неке старе ликове, али и упознају нови.

- Свим ликовима је заједничко што су толико стварни да их све осјећате као да се са њима дружите док пролазе кроз своје животне путање. Читалац пожели да разговара са Снежаниним јунацима, да утјеши тужне, охрабри неодлучне, да се гласно насмије са веселима - поручили су из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Снежана Алексић Топаловић рођена је у Сарајеву 1980. година, а почела је да пише још као средњошколка. До сада је издала збирку прича „Удахнуто дјетињство“ и другу „Џепови пуни звијезда“ награђену на петим „Дринским књижевним сусретима“ у Зворнику.

Топаловићева је један од оснивача Клуба-друштва поштовалаца умјетности „Планета књига“ у Бијељини.

Коментари 0
Повезане вијести
Шантић - велики православни завјетник Шантић - велики православни завјетник
Књижевно вече са Невеном Милаковићем у Палама Књижевно вече са Невеном Милаковићем у Палама
Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 11m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 25m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 15m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 40m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 30m
    0