Sutra konferencija za novinare povodom Međunarodnog "Istočno Sarajevo folk-festa 2024

02.04.2024. 15:36
0
IZVOR: katera.news

U sali Skupštine opštine Istočna Ilidža sutra će biti održana konferencija za novinare povodom održavanja Međunarodnog "Istočno Sarajevo folk-festa 2024", koji će ove godine biti humanitarnog karaktera, u Istočnoj Ilidži će sutra biti održana konferencija za novinare.

Riječ je o Međunarodnom folklornom festivalu čiji je osnivač Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, a koji se od 2022. godine održava u ovoj lokalnoj zajednici.

- Na festivalu je do sada učestvovalo 20 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Rumunije, i više od 450 folkloraša, što ga čini jednim od najvećh kod nas po broju učesnika - navodi se u saopštenju.

Ideja je da se kroz ovaj oblik okupljanja promoviše narodno stvaralaštvo, razmjena kultura, ali i da se radi na promociji grada Istočno Sarajevo, gradskih opština i njihovih turističkih kapaciteta.

Festival ima ciklični karakter i održava se dva puta godišnje.

Konferencija za novinare biće održana u 12.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 36m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 18m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 51m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 25m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 53m
    0