Sutra krsna slava "Belih vukova"

13.02.2023. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Članovi Udruženja boraca "Beli vukovi" sutra će na Palama proslaviti krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna, u okviru čega će biti služen parastos za poginule pripadnike ove jedinice, položeni vijenci na Centralni spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i na spomenik komandantu ove specijalne jedinice Srđanu Kneževiću.

Predsjednik Udruženja boraca "Beli vukovi“ Janko Šešlija rekao je Srni
da od 1996. godine pripadnici ove specijalne jedinice Sarajevsko-romanijskog korpusa proslavljaju krsnu slavu 14. februara, kada se ujedno pomole za poginule saborce, ali i za sve ostale poginule borce Vojske Republike Srpske.

On dodaje da su ove godine sa Boračkom organizacijom opštine Pale napravili protokol, pa će zajedno obilježiti Dan boraca i krsnu slavu jedinice.

Parastos za poginule predviđen je u 10.30 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, polaganje vijenaca kod centralnog spomenika palim borcima i kod spomenika komandantu "Belih vukova" Srđanu Kneževiću u 11.00 časova.

U 12.30 časova planirano je lomljenje slavskog kolača u restoranu "Bit“.

Specijalna jednica "Beli vukovi", čiji je komandant bio Srđan Knežević, formirana je 1993. godine. Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    14h 13m
    5
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    23h 5m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    16h 56m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    11h 48m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    20h 41m
    0