Sutra obilježavanje Dana nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu

13.09.2020. 12:10
0
IZVOR: SRNA

Na Vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu sutra će biti obilježen Dan nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijenci će biti položeni u 10.15 časova na Centralni krst na Vojničkom spomen-groblju, a u 11.00 časova će u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji biti služen parastos za poginule borce i civile, najavljeno je iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Pale.

Ova organizacija, koja je organizator, očekuje da se sutra na vojničkom groblju gdje je sahranjeno oko hiljadu poginulih boraca sa područja Sarajevsko-romanijske regije, okupe predstavnici grada Istočno Sarajevo i opština koje se nalaze u njegovom sastavu.

Na zidovima manastira na Ravnoj Romaniji umjesto ikonopisa ispisana su imena više od 4.000 srpskih boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Crkva Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji osveštana je 2002. godine, a proglašena manastirom tri godine kasnije i u narodu je poznata kao "Sokolica".

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    15h 45m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    13h 47m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    12h 40m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    12h 45m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    11h 48m
    1