Sutra obilježavanje godišnjice odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca

03.08.2024. 13:18
0
IZVOR: katera.news

Opštinska boračka oranizacija  „Ilidžanski borac“ sutra obilježava godišnjicu odbrane  Vojkovića, Grlice i Krupca.

Obilježavanje će početi Svetom liturgijom i parastosom za poginule i umrle borce u 9.00 časova u Crkvi Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima.

Nakon toga, planirano je polaganje cvijeća ispred Spomen-kapele i prijem porodica poginulih boraca, saopšteno je iz OBO „Ilidžanski borac“.

Polaganje cvijeća u Grlici, Crkvicama i Kuli biće upriličeno u 10.00 časova.

Obilježavanje se nastavlja kasnije tog dana sportskim aktivnostima, a finalna utakmica porodica biće odigrana u 19.30 časova u SC Vojkovići.

U 18.00 časova biće igrana utakmica za treće mjesto porodica, dok će seniori u 18.40 igrati za treće mjesto.

„Kros odbrane“ će se održati u 19.00 časova.

U Sportskom centru Vojkovići u 20.10 časova biće odigrana finalna utakmica u malom fudbalu, a nakon toga, u 21.00 časova počeće revijalni program u okviru kojeg  će biti dodijeljena priznanja i zahvalnice.

Ovim će biće završeno obilježavanje kulturno-sportske manifestacije "4. avgust - da se ne zaboravi".

U odbrani Vojkovića, Grlice i Krupca od napada takozvane Armije BiH 4. avgusta 1992. godine poginulo je sedam pripadnika Druge sarajevske brigade Vojske Republike Srpske, dok je 14 ranjeno.

Napad na Vojkoviće, Grlicu i Krupac počeo je u ranim jutarnjim časovima 4. avgusta 1992. godine, a samo zahvaljujući herojskoj borbi stanovnika ovih naselja spriječena je namjera pripadnika takozvane Armije BiH da zauzmu Ilidžu i krenu prema Palama.

Odbranom ove teritorije sačuvana je kompletna Sarajevsko-romanijska regija, ali i Republika Srpska, jer je Ilinjača imala stratešku poziciju sa koje se vršila kontrola i štitila prva linije odbrane Ilidže.

Komentari 0
Povezane vijesti
Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    14h 40m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    19h 55m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    9h 23m
    2
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    11h 23m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    17h 41m
    0