Sutra oblačno sa kišom

24.02.2023. 15:47
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se u prvom dijelu dana očekuje toplo, ali kišovito vrijeme, lokalno su moguće i nepogode, a potom će uz naglo zahlađenje početi da pada snijeg.

U prvom dijelu dana biće toplo, vjetrovito i pretežno oblačno, uz kišu na jugu i zapadu, koja će tokom poslije podneva jačati i zahvatiti većinu krajeva. Lokalno su na sjeveru moguće obilnije padavine i lokalne nepogode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do večeri će doći do naglog pada temperature i kiša će preći u snijeg, prvo u višim, a tokom noći sa subote na nedjelju ponegdje i u nižim predjelima.

Tempertura će prije podne biti od devet do 15 stepeni, u višim dijelovima od pet stepeni, a dnevna od nula do pet, na jugu do osam, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

Vjetar će biti umjeren do jak, u Hercegovini i na planinama ponegdje olujni južnih smjerova, a poslije podne na sjeveru sjeveroistočnih smjerova.

U svim krajevima danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerana u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Kalinovik sedam, Gacko i Nevesinje osam, Han Pijesak devet, Livno 10, Sokolac 11, Bileća, Drvar i Široki Brijeg 12, Mrkonjić Grad, Trebinje, Bihać i Sarajevo 13, Rudo, Bugojno i Mostar 14, Foča, Ribnik, Šipovo, Višegrad i Neum 15, Srbac, Stolac, Tuzla i Zenica 16, Doboj, Zvornik, Gradačac i Sanski Most 17, Bijeljina i Banjaluka 18, Prijedor 19 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Sutra umjereno do pretežno oblačno Sutra umjereno do pretežno oblačno
Sutra toplije, uz naoblačenje sa povremenom kišom i pljuskovima Sutra toplije, uz naoblačenje sa povremenom kišom i pljuskovima
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    19h 29m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    17h 4m
    6
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    22h 12m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    3h 3m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    1h 30m
    0