Sutra oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

24.07.2020. 15:27
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo do pretežno oblačno sa češćom kišom, pljuskovima i grmljavinom, te uslovima za lokalne nepogode i svježije.

Ujutro i u prvom dijelu dana biće oblačno na zapadu i sjeveru sa kišom, u centralnom pojasu, sa pokojim pljuskom, a u ostalim predjelima malo do umjereno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne biće sve više oblaka u svim predjelima uz kišu i pljuskove. Zona jače nestabilnosti će se formirati od centralnih predjela ka istoku, jugoistoku i jugu, gdje može biti i lokalnih nepogoda.

Prema večeri se očekuje postepen prestanak padavina i razvedravanje, prvo na zapadu, jugozapadu i jugu, a kasnije na istoku i sjeveroistoku.

Jutarnja temperatura iznosiće od 13 do 18, a najviša dnevna od 20 do 25 na zapadu, na istoku i jugu do 31 stepen Celzijusov.

Duvaće vjetar zapadnog i sjeverozapadnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena danas u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Han Pijesak 23, Kalinovik i Sokolac 24, Novi Grad i Srebrenica 26, Banjaluka, Gacko, Drinić i Mrkonjić Grad 27, Zvornik, Nevesinje i Sarajevo 28, Bijeljina i Doboj 29, Višegrad 30, Bileća 31, Trebinje 32 i Neum 35 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Sutra pretežno oblačno sa kišom Sutra pretežno oblačno sa kišom
Danas padavine i olujni udari vjetra Danas padavine i olujni udari vjetra
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 6m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 48m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 16m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 37m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 46m
    0