Sutra počinje folklorni festival u Istočnoj Ilidži

28.04.2022. 13:23
0
IZVOR: katera.news

Na šetalištu dr Miodrag Lazić u Istočnoj Ilidži sutra će biti održan prvi folklorni festival Istočno Sarajevo Folk Fest 2022.

Na festivalu, koji će se održati u 18.00 časova, predstaviće se 11 folklornih grupa iz Srbije, dvije iz Hrvatske i jedna iz Istočne Ilidže.

- Riječ je o novom folklornom festivalu u Istočnom Sarajevu, a planirano je da festival ima ciklični karakter i da se realizuje tri puta godišnje. Ideja je da se kroz ovaj oblik okupljanja promoviše narodno stvaralaštvo, razmjena kultura, ali i da se radi na promociji Grada Istočno Sarajevo, gradskih opština i naših turističkih kapaciteta -  saopšteno je iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Slika

Organizatori festivala su JU Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, Udruženje „Čuvari narodne tradicije“ Novi Sad, SKUD Boško Vujadin i Omladinsko udruženje „Aksiom“ iz Istočne Ilidže.

Na festivalu učestvuju: SKUD Boško Vujadin – Istočna Ilidža, BiH, KUD Nikola Tesla - Beograd, Srbija, KUD Stevan Mokranjac - Negotin, Srbija, KUD Anđeli -Jelasnica - Niška Banja, Srbija, KUD Prva Iskra - Barič- Beograd, Srbija, SKUD  Vaso Đurđević - Brsadin – Vukovar, Hrvatska, Društvo folklora Srbije - Zemun, Srbija, Folklorni ansambl Folklorika - Novi Sad, Srbija, Zajednica kulturno umjetničkih udruga - Zagreb, Hrvatska, CORDP  Novi put - Vrbas, Srbija i KUD Srpska tradicija - Beograd.  

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić
Sutra izbor najuspješnijih sportista opštine Istočna Ilidža Sutra izbor najuspješnijih sportista opštine Istočna Ilidža
Prikupljeno više od 2.400 KM za Miloša na humanitarnom koncertu u Vojkovićima Prikupljeno više od 2.400 KM za Miloša na humanitarnom koncertu u Vojkovićima
Najčitanije
 • Sjećanje na pilota majora Zorana Radosavljevića
  5h 27m
  8
 • Muškarac provalio u kuću, pretukao supružnike i ukrao 7.000 KM
  14h 16m
  0
 • Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić
  7h 59m
  0
 • Na današnji dan odbačen Vens-Ovenov plan jer nije predviđao Republiku Srpsku
  14h 50m
  3
 • Punoljetstva slave ko da svadbu prave
  15h 42m
  2