Sutra predavanje penzionisanog generala Vinka Pandurevića

22.12.2022. 12:22
0
IZVOR: srna.rs

General Vojske Republike Srpske u penziji Vinko Pandurević održaće sutra na Sokocu predavanje o temi "Preraspodjela moći u svijetu, rusko-ukrajinski sukob i njihov odraz na regionalne bezbjednosne izazove, rizike i prijetnje".

Pandurević, koji je doktor socioloških nauka, objavio je 11 knjiga iz oblasti sociologije vojske, vojne strategije i doktrine, te više stručnih radova u zbornicima i časopisima.

General Pandurević odlikovan je Medaljom za vojne zasluge i Medaljom Petra Mrkonjića.

Predavanje će biti održano u Parohijskom domu Romanijske Lazarice sa početkom u 18.00 časova u organizaciji Zavičajnog udruženja "Romanija", čiji je predsjednik Pandurević.

Zavičajno udruženje "Romanija" osnovano je 16. maja prošle godine u Beogradu, a okuplja ljude porijeklom sa Sokoca, Han Pijeska, Pala i Rogatice, te iz drugih mjesta sa šireg područja Romanije.

Cilj osnivanja udruženja je da ostvari najbolju moguću saradnju sa gradskim i opštinskim organima Beograda i rukovodstvima opština u zavičaju. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    6h 12m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    5h 7m
    2
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    22h 29m
    27
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    9h 29m
    0
  • Prije 25 godina NATO ubio 60 putnika „Niš ekspresa“
    8h 30m
    1