Сутра предавање пензионисаног генерала Винка Пандуревића

22.12.2022. 12:22
0
ИЗВОР: srna.rs

Генерал Војске Републике Српске у пензији Винко Пандуревић одржаће сутра на Сокоцу предавање о теми "Прерасподјела моћи у свијету, руско-украјински сукоб и њихов одраз на регионалне безбједносне изазове, ризике и пријетње".

Пандуревић, који је доктор социолошких наука, објавио је 11 књига из области социологије војске, војне стратегије и доктрине, те више стручних радова у зборницима и часописима.

Генерал Пандуревић одликован је Медаљом за војне заслуге и Медаљом Петра Мркоњића.

Предавање ће бити одржано у Парохијском дому Романијске Лазарице са почетком у 18.00 часова у организацији Завичајног удружења "Романија", чији је предсједник Пандуревић.

Завичајно удружење "Романија" основано је 16. маја прошле године у Београду, а окупља људе поријеклом са Сокоца, Хан Пијеска, Пала и Рогатице, те из других мјеста са ширег подручја Романије.

Циљ оснивања удружења је да оствари најбољу могућу сарадњу са градским и општинским органима Београда и руководствима општина у завичају. 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 0m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    13h 24m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    8h 53m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    11h 45m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    5h 22m
    0