Sutra sabor starog srpskog izvornog pjevanja u Sokocu

29.09.2023. 12:16
0
IZVOR: srna.rs

Na Sokocu će sutra biti održan Prvi sabor starog srpskog izvornog pjevanja "Romanijo, dok ti ime traje, čuvaćemo tvoje običaje" na kome organizator očekuje dolazak više od 40 pjevačkih grupa i udruženja i četiri guslara iz Srbije, Crne Gore i Repulbike Srpske.

Milenko Kovač, predsjednik Udruženja srpskog izvornog pjevanja "Glasinac-Tomo Borovina", rekao je Srni da će Sabor biti održan u porti crkve Svetog proroka Ilije, a u slučaju loših vremenskih uslova manifestacija će biti održana u Parohijom domu na Sokocu.

On je naveo da se dolazak učesnika očekuje u 14.00 časova, a nakon toga će biti organizovan defile iz porte crkve Svetog proroka Ilije ulicama Danila Đokića i Cara Lazara.

Iz Udruženja srpskog izvornog pjevanja "Glasinac-Tomo Borovina" pozvali su građane Sokoca i susjednih opština da sutra prisustvuju Saboru "Romanijo, dok ti ime traje, čuvaćemo tvoje običaje".

Organizator sabora je sokolačko Udruženje "Glasinac-Tomo Borovina" uz pomoć lokalne Ustanove za kulturu "Pero Kosorić".

Kovač je zahvalio sponzorima i privrednicima opština Sokolac, Han Pijesak i Rogatica koji su pomogli održavanje ove manifestacije.

On je rekao da je ovo udruženje osnovano prije nepunu godinu dana i ima brojne nastupe na ovakvim mainfestacijama u regionu, a među najdražim nagrama su im dvije za osvojena prva mjesta i sveukupnog pobjednika na Saboru izvorne pjesme u Aranđelovcu 25. jula.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 42m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 40m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    16h 6m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    14h 21m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    16h 0m
    0