Сутра сабор старог српског изворног пјевања у Сокоцу

29.09.2023. 12:16
0
ИЗВОР: srna.rs

На Сокоцу ће сутра бити одржан Први сабор старог српског изворног пјевања "Романијо, док ти име траје, чуваћемо твоје обичаје" на коме организатор очекује долазак више од 40 пјевачких група и удружења и четири гуслара из Србије, Црне Горе и Репулбике Српске.

Миленко Ковач, предсједник Удружења српског изворног пјевања "Гласинац-Томо Боровина", рекао је Срни да ће Сабор бити одржан у порти цркве Светог пророка Илије, а у случају лоших временских услова манифестација ће бити одржана у Парохијом дому на Сокоцу.

Он је навео да се долазак учесника очекује у 14.00 часова, а након тога ће бити организован дефиле из порте цркве Светог пророка Илије улицама Данила Ђокића и Цара Лазара.

Из Удружења српског изворног пјевања "Гласинац-Томо Боровина" позвали су грађане Сокоца и сусједних општина да сутра присуствују Сабору "Романијо, док ти име траје, чуваћемо твоје обичаје".

Организатор сабора је соколачко Удружење "Гласинац-Томо Боровина" уз помоћ локалне Установе за културу "Перо Косорић".

Ковач је захвалио спонзорима и привредницима општина Соколац, Хан Пијесак и Рогатица који су помогли одржавање ове манифестације.

Он је рекао да је ово удружење основано прије непуну годину дана и има бројне наступе на оваквим маинфестацијама у региону, а међу најдражим награма су им двије за освојена прва мјеста и свеукупног побједника на Сабору изворне пјесме у Аранђеловцу 25. јула.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 3m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 52m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 29m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 34m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 2m
    0