Sutra u Srpskoj neradni dan

31.12.2020. 10:10
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj sutra i u subotu, 2. januara, neradni su dani radi obilježavanja Nove godine, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Neradni dan biće i 9. januar kada se praznuje Dan Republike Srpske.

Neradni dani određeni su Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske.

U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U Republici Srpskoj 6. i 7. januara, na Badnji dan i Božić, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta, ističe se u saopštenju.

Na sajtu Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske objavljen je Kalendar republičkih i vjerskih praznika za 2021. godinu.

Na ovaj način, građani Srpske su informisani o predstojećim praznicima u narednoj godini a o svakom pojedinačnom prazniku, resorno ministarstvo će objavljivati saopštenje za javnost, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    16h 46m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 19m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 53m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    19h 59m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 21m
    0