Švajcarci dobro pamte Zvezdin tenk iz 2019.

03.10.2023. 17:49
0
IZVOR: nezavisne.com

Fudbaleri Jang Bojsa poslije četiri godine sutra gostuju Zvezdi u Ligi šampiona a u aktuelnoj postavi tima iz Berna je nekolicina igrača koja ne pamti po dobrom 2019. godinu.

Ta utakmica je završena 1:1 i to je rezultat koji je Zvezdu odveo u Ligu šampiona jer je nedelju dana ranije postignut takođe egal, ali uz veći broj golova (2:2).

Jedan od fudbalera švajcarskog tima koji je to veče bio u sastavu Saidi Janko (27) najviše pamti tenk na kojem su Zvezdini fudbaleri slavili trijumf.

Janko kaže da je zbog tenka koji je blokirao prolaz ka ulici, autobus sa ekipom Jang Bojsa sat vremena kasnije krenuo ka hotelu, gdje je gostujuća ekspedicija prenoćila.

- Izveli su tenk na ulicu. Morali smo sat vremena da sjedimo u autobusu dok smo čekali da oni odu, i to nakon što smo eliminisani iz Lige šampiona. Svi smo samo željeli da što prije odemo odatle. Zbog toga što su nam tada priredili, još jače želimo da ih pobijedimo - poručio je Janko.

Kapiten ekipe Fabijan Lustenberger (35) nije revanšistički nastrojen kao njegov saigrač po pitanju meča sa Zvezdom: "Želja za nekom osvetom više ne postoji, jer je prošlo nekoliko godina, a i zato što smo to veče prespavali u Beogradu pa nismo ni žurili. Morali smo samo malo duže da sačekamo u autobusu. Pijre svega, te večeri sam bio jako razočaran što nismo ušli u Ligu šampiona. Sada se borimo za treće mjesto u grupi, i to je najbitnije. Ne obaziremo se na to šta desilo prije četiri godine".

 

Švajcarski mediji između osalog podsećaju da je, osim tenka, bilo još provokacija u Beogradu.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka "Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    18h 23m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 54m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    14h 10m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    18h 17m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    10h 5m
    2