Svake godine pingvin prepliva 8.000 kilometara da bi vidio svog spasioca

09.05.2020. 11:51
0
IZVOR: fazon.info

Žoao Pereira (71), Brazilac sa ostrva u blizini Rio de Žaneira je 2011. godine spasio jednog pingvina. Pronašao ga je zaglavljenog između stijena, izgladnjelog i prekrivenog naftom dok je još bio mladunac. Nakon što je pingvina u sopstvenoj kući njegovao i vratio u život, Pereira ga je pustio u divljinu, a ovaj, u znak zahvalnosti svake godine prepliva više od 8.000 kilometara da bi posjetio svog spasioca.

Slika

-Volim Dindima kao da je moje sopstveno dijete, a verujem da i on voli mene. Nikome drugom ne dopušta da ga pomazi i počinje da krešti ako mu neko priđe previše blizu. Ja ga hranim sardinama, kupam ga i mazim dok mi sjedi u krilu- izjavio je Pereira.

Slika

Biolozi su iznenađeni ovom nevjerovatnom vezom. Žoao Paulo Krajevski tvrdi da nikada ranije nije vidio nešto slično. „Kada Dindim vidi starca, kreće da vrti repom kao pas, a siguran sam da vjeruje da je Perez dio njegove porodice“, sa čuđenjem izjavljuje ovaj biolog. Dindim već pet godina dolazi u posjetu Pereiri. Pojavi se u junu, a u februaru odlazi do obala Argentine i Čilea da bi se pario.



Komentari 0
Povezane vijesti
Priča o Adelini Pavlini Irbi: Pola vijeka brige za srpsku sirotinju Priča o Adelini Pavlini Irbi: Pola vijeka brige za srpsku sirotinju
Znate li koji je rok trajanja magičnih krpa? Znate li koji je rok trajanja magičnih krpa?
Pismo malog Jovana sa raspusta je tužna priča zbog koje odrasli padaju od smijeha Pismo malog Jovana sa raspusta je tužna priča zbog koje odrasli padaju od smijeha
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    10h 50m
    0
  • Slani mafini
    20h 11m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    22h 6m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    20h 0m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    14h 29m
    3