Sve izgorjelo na spratu kuće, čitav ostao crtež Svetog Save, ikona Bogorodice i Sveto pismo

06.02.2024. 09:43
0
IZVOR: glassrpske.com

Sveto pismo, ikona Bogorodice i dječiji crtež sa likom Svetog Save sve je što je ostalo iza požara koji je u nedjelju zahvatio kuću četvoročlane porodica iz Jablana kod Laktaša.

I vatrogasci koji su se našli na licu mjesta nisu mogli vjerovati čemu svjedoče. 

- Na intervenciju je izašlo tri vatrogasna vozila i devet vatrogasaca. Kada smo stigli na lice mjesta krov kuće je već bio u plamenu, momci su odmah krenuli sa gašenjem. Pravo čudo se desilo kada smo nakon gašenja našli crtež Svetog Save, ikonu Bogorodice i Sveto pismo koje nije izgorjelo -  rekao je za ATV Saša Džepina, starješina Vatrogasno-spasilačke jedinice Laktaši.

Porodica nije htjela pred kamere, ipak, kažu, poslije svega samo Bogu mogu i da zahvale jer je jedino došlo do materijalne štete. U trenutku požara u kući su bili svi. Žarište je krenulo od dimnjaka i sve se odvijalo jako brzo. Prava je sreća, kažu vatrogasci, što se sve desilo kada su bili budni, a veliko čudo što je nešto, a naročito papir odolio vatrenoj stihiji.

- Sami ćete da se uvjerite, kada se popnemo na sprat, sve je izgorjelo, samo su te stvari ostale netaknute. Intenzitet je bio veliki, temperatura je bila velika. Momci su gasili dio potkrovlja i branili su da se ne proširi požar na donji sprat“, naveo je Džepina.

Nesvakidašnji događaj privukao je pažnju mnogih. Ipak, iako nesvakidašnji ne treba ga mistifikovati, kaže sveštenik Velimir Klincov.

 - Čuda se dešavaju, postoji Bog koji čini čuda i normalno je ako neku pojavu ne možemo nikako drugačije objasniti niti protumačiti zašto je to tako bilo, onda to možemo samo prepisati Bogu. Ako Bog hoće,  čini čuda gdje hoće i kako hoće i o nam na neki način pokazuje prisustvo ovdje sa nama i među nama. Mnogo ima dešavanja u životu ljudi koje ne mogu objasniti nikako drugačije nego da ih je Bog dragi spasao, pogotovo u nekim nesrećama, nevoljama gdje je moglo biti mnogo gore a ostao je živ. To su ipak neka čuda - rekao je sveštenik Velimir Klincov, prenosi ATV.

Slučaj u mjestu pored Laktaša nije usamljen. Nedavno je pažnju javnosti okupirao slučaj iz sela Patkovača kod Bjeljine. U kući Stojića, pri velikom požaru, izgorjelo je sve što su godinama gradili. U vatri je jedino netaknuta  ostala  ikona Svetog Georgija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Požar u Grčkoj van kontrole, poslato hitno upozorenje (VIDEO) Požar u Grčkoj van kontrole, poslato hitno upozorenje (VIDEO)
U izgorjeloj kući u Sarajevu pronađena tri tijela U izgorjeloj kući u Sarajevu pronađena tri tijela
Požar na dalekovodu na granici Crne Gore i BiH: Potrebni helikopteri? Požar na dalekovodu na granici Crne Gore i BiH: Potrebni helikopteri?
Najčitanije
 • Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
  7h 49m
  0
 • Poznato kada se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza
  8h 49m
  0
 • U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
  7h 5m
  0
 • Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
  10h 11m
  0
 • Moguća velika odstupanja od reda letenja
  23h 27m
  0