Све изгорјело на спрату куће, читав остао цртеж Светог Саве, икона Богородице и Свето писмо

06.02.2024. 09:43
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Свето писмо, икона Богородице и дјечији цртеж са ликом Светог Саве све је што је остало иза пожара који је у недјељу захватио кућу четворочлане породица из Јаблана код Лакташа.

И ватрогасци који су се нашли на лицу мјеста нису могли вјеровати чему свједоче. 

- На интервенцију је изашло три ватрогасна возила и девет ватрогасаца. Када смо стигли на лице мјеста кров куће је већ био у пламену, момци су одмах кренули са гашењем. Право чудо се десило када смо након гашења нашли цртеж Светог Саве, икону Богородице и Свето писмо које није изгорјело -  рекао је за АТВ Саша Џепина, старјешина Ватрогасно-спасилачке јединице Лакташи.

Породица није хтјела пред камере, ипак, кажу, послије свега само Богу могу и да захвале јер је једино дошло до материјалне штете. У тренутку пожара у кући су били сви. Жариште је кренуло од димњака и све се одвијало јако брзо. Права је срећа, кажу ватрогасци, што се све десило када су били будни, а велико чудо што је нешто, а нарочито папир одолио ватреној стихији.

- Сами ћете да се увјерите, када се попнемо на спрат, све је изгорјело, само су те ствари остале нетакнуте. Интензитет је био велики, температура је била велика. Момци су гасили дио поткровља и бранили су да се не прошири пожар на доњи спрат“, навео је Џепина.

Несвакидашњи догађај привукао је пажњу многих. Ипак, иако несвакидашњи не треба га мистификовати, каже свештеник Велимир Клинцов.

 - Чуда се дешавају, постоји Бог који чини чуда и нормално је ако неку појаву не можемо никако другачије објаснити нити протумачити зашто је то тако било, онда то можемо само преписати Богу. Ако Бог хоће,  чини чуда гдје хоће и како хоће и о нам на неки начин показује присуство овдје са нама и међу нама. Много има дешавања у животу људи које не могу објаснити никако другачије него да их је Бог драги спасао, поготово у неким несрећама, невољама гдје је могло бити много горе а остао је жив. То су ипак нека чуда - рекао је свештеник Велимир Клинцов, преноси АТВ.

Случај у мјесту поред Лакташа није усамљен. Недавно је пажњу јавности окупирао случај из села Патковача код Бјељине. У кући Стојића, при великом пожару, изгорјело је све што су годинама градили. У ватри је једино нетакнута  остала  икона Светог Георгија.

Коментари 0
Повезане вијести
Објављен снимак паљења аутомобила у Палама Објављен снимак паљења аутомобила у Палама
Ухапшен осумњичени за паљевине на Палама Ухапшен осумњичени за паљевине на Палама
ПУ Источно Сарајево: Детаљи пожара у Палама ПУ Источно Сарајево: Детаљи пожара у Палама
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  16h 54m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  18h 15m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  17h 43m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  5h 47m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  9h 51m
  0