Sve spremno za početak nastave na području Sarajevsko-romanijske regije

21.01.2022. 13:57
0
IZVOR: SRNA

Na području Sarajevsko-romanijske i gornjopodrinjske regije sve je spremno za početak nastave u drugom pologodištu u osnovnim školama, izjavila je Srni predsjednik regionalnog Aktiva direktora osnovnih škola Jelena Čančar, te ukazala na mogućnost da na Sokocu nastava bude organizovana onlajn.

Čančareva je navela da trenutno ne raspolažu brojem djece koja neće u ponedjeljak na nastavu iz razloga što su pozitivni na virus korona ili su u izolaciji, ali će isti taj dan da prikupe podatke i o broju zaraženih učenika i nastavnika.

Prema njenim riječima, sve osnovne škole na području Sarajevsko-romanijske regije izvršile su pripreme u toku raspusta, otklonile eventualne probleme, te će se nastava odijati u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Čančareva je navela da su postojali određeni problemi u pojedinim školama kada su bile poplave, ali je sada sve sanirano i spremno za početak nastave.

Predsjednik regionalnog Aktiva direktora srednjih škola Branka Kovačević rekla je Srni da srednje škola na području Sarajevsko-romanijske regije počinju redovno nastavu u drugom polugodištu u ponedjeljak, 24. januara.

Kovačevićeva je precizirala da će se u ponedjeljak popodne znati kakvo je stanje u svim srednjim školama kada je riječ o zaraženim učenicima, profesorima i zaposlenima, ali je navela da je u Srednjoškolskom centru "Istočna Ilidža", gdje je ona direktor, jedan zaposleni u izolaciji.

- Nastava bi trebalo da krene redovno, a o epidemiološkoj situaciji ćemo imati informaciju u ponedjeljak. Naravno, preporuka je da se svi, kako učenici, tako i nastavno osoblje i zaposleni u školama pridržavaju propisanih epidemioloških mjera - istakla je Kovačevićeva.

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    17h 57m
    1
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    21h 45m
    4
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    3h 50m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    7h 14m
    0
  • NBA igraču doživotna suspenzija
    20h 7m
    0