Све спремно за почетак наставе на подручју Сарајевско-романијске регије

21.01.2022. 13:57
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју Сарајевско-романијске и горњоподрињске регије све је спремно за почетак наставе у другом пологодишту у основним школама, изјавила је Срни предсједник регионалног Актива директора основних школа Јелена Чанчар, те указала на могућност да на Сокоцу настава буде организована онлајн.

Чанчарева је навела да тренутно не располажу бројем дјеце која неће у понедјељак на наставу из разлога што су позитивни на вирус корона или су у изолацији, али ће исти тај дан да прикупе податке и о броју заражених ученика и наставника.

Према њеним ријечима, све основне школе на подручју Сарајевско-романијске регије извршиле су припреме у току распуста, отклониле евентуалне проблеме, те ће се настава одијати у складу са епидемиолошким мјерама.

Чанчарева је навела да су постојали одређени проблеми у појединим школама када су биле поплаве, али је сада све санирано и спремно за почетак наставе.

Предсједник регионалног Актива директора средњих школа Бранка Ковачевић рекла је Срни да средње школа на подручју Сарајевско-романијске регије почињу редовно наставу у другом полугодишту у понедјељак, 24. јануара.

Ковачевићева је прецизирала да ће се у понедјељак поподне знати какво је стање у свим средњим школама када је ријеч о зараженим ученицима, професорима и запосленима, али је навела да је у Средњошколском центру "Источна Илиџа", гдје је она директор, један запослени у изолацији.

- Настава би требало да крене редовно, а о епидемиолошкој ситуацији ћемо имати информацију у понедјељак. Наравно, препорука је да се сви, како ученици, тако и наставно особље и запослени у школама придржавају прописаних епидемиолошких мјера - истакла је Ковачевићева.

Настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара. 

Коментари 0
Повезане вијести
Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО) Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
Сутра обиљежавање Дана романијских бригада Сутра обиљежавање Дана романијских бригада
Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina
Најчитаније
 • Привремене обустава саобраћаја на подручју града Источно Сарајево
  20h 14m
  0
 • Невријеме у Њемачкој
  14h 35m
  0
 • Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској
  17h 15m
  0
 • Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
  14h 24m
  0
 • Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
  18h 51m
  1