Sve spremno za početak skokova sa Starog mosta

26.07.2020. 14:29
0
IZVOR: srpskainfo

Uprkos kriznoj situaciji uzrokovanoj epidemijom korona virusa atmosfera kod Starog mosta u Mostaru je od ranih jutarnjih sati živa.

Vrše se završne pripreme za održavanje tradicionalnih 454 visinskih skokova sa Starog mosta, koji će se održati danas s početkom u 16 sati.

Na tradicionalnim 454 visinskim skokovi sa Starog mosta u Mostaru danas će se takmičiti 32 skakača koja su prošla ljekarski pregled. Ovu informaciju za "Kliks" je potvrdio portparol Kluba skakača u vodu “Mostari” Saša Oručević.

– U kategoriji skokova na glavu će se takmičiti 13 skakača, a u kategoriji skokova na noge njih 19 – kazao je Oručević.

Mnogi turisti koji zbog ograničenog broja mjesta neće moći gledati skokove uživo koriste priliku danas posjetiti Stari most i napraviti fotografiju na tom mjestu za svoju arhivu sjećanja.

Oručević je rekao kako će se danas biti pravi spektakl u Mostaru s obzirom na to da je ovo jedna od rijetkih manifestacija koja nije odgođena zbog korona virusa.

No, nažalost samo sto gledalaca prema novim pravilima medicinske struke skokove će gledati uživo i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova.

Ljubitelje ovog adrenalinskog sporta je pozvao da spektakl iz Mostara prate putem malih ekrana navodeći kako je osiguran direktan prenos.

– Publika će imati šta vidjeti – rekao je navodeći kako takmičari dolaze iz čitave regije.

Takmičenje se tradicionalno održati u dvije kategorije, skokovi na noge koji su među Mostarcima poznati kao “štanga“ i u kategoriji na glavu, koji su poznati kao “Mostarska lasta“.

Ove godine je prvo mjesto u kategoriji skokova na glavu “Mostarska lasta“, slobodno, jer se nakon 13 rekordnih pobjeda Lorens Listo povukao iz takmičenja, pa će po procjeni organizatora biti takmičenje neizvjesno do zadnjeg trena.

Komentari 0
Povezane vijesti
Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 35m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    21h 17m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    20h 45m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    19h 36m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    23h 39m
    0