Све спремно за почетак скокова са Старог моста

26.07.2020. 14:29
0
ИЗВОР: srpskainfo

Упркос кризној ситуацији узрокованој епидемијом корона вируса атмосфера код Старог моста у Мостару је од раних јутарњих сати жива.

Врше се завршне припреме за одржавање традиционалних 454 висинских скокова са Старог моста, који ће се одржати данас с почетком у 16 сати.

На традиционалним 454 висинским скокови са Старог моста у Мостару данас ће се такмичити 32 скакача која су прошла љекарски преглед. Ову информацију за "Кликс" је потврдио портпарол Клуба скакача у воду “Мостари” Саша Оручевић.

– У категорији скокова на главу ће се такмичити 13 скакача, а у категорији скокова на ноге њих 19 – казао је Оручевић.

Многи туристи који због ограниченог броја мјеста неће моћи гледати скокове уживо користе прилику данас посјетити Стари мост и направити фотографију на том мјесту за своју архиву сјећања.

Оручевић је рекао како ће се данас бити прави спектакл у Мостару с обзиром на то да је ово једна од ријетких манифестација која није одгођена због корона вируса.

Но, нажалост само сто гледалаца према новим правилима медицинске струке скокове ће гледати уживо и то донатори и спонзори који су помогли организацију и дјеца полазници Школе скокова.

Љубитеље овог адреналинског спорта је позвао да спектакл из Мостара прате путем малих екрана наводећи како је осигуран директан пренос.

– Публика ће имати шта видјети – рекао је наводећи како такмичари долазе из читаве регије.

Такмичење се традиционално одржати у двије категорије, скокови на ноге који су међу Мостарцима познати као “штанга“ и у категорији на главу, који су познати као “Мостарска ласта“.

Ове године је прво мјесто у категорији скокова на главу “Мостарска ласта“, слободно, јер се након 13 рекордних побједа Лоренс Листо повукао из такмичења, па ће по процјени организатора бити такмичење неизвјесно до задњег трена.

Коментари 0
Повезане вијести
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 54m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 52m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    21h 18m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    19h 33m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    21h 12m
    0