Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

11.09.2024. 12:21
2
IZVOR: katera.news

Univerzitet u Istočnom Sarajevu u petak, 13. septembra,  svečanom akademijom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske obilježiće 32 godine postojanja i uspješnog rada.

Na svečanosti će biti dodijeljena priznanja pojedincima koji su u proteklom periodu pomagali razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i najboljim studentima i istraživačima.

Ove godine, najveće priznanje - Orden Univerziteta, biće uručen ministru za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske dr Željku Budimiru i novinaru „Ruske gazete“ Aleksandru Borisovu.

Svečana akademija zakazana je za 18.00 časova.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, pod imenom Univerzitet u Sarajevu Republike Srpske, osnovan je 14. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Pale Lukavici 11.09.2024. 22:20
    Marinko, Pale su bile jedna od opstina Sarajeva i to su koju godinu pred rat prestale biti. Ja razumijem da kao stanovnik Lukavice imate neku netrpeljivost prema Palama ali mi nije jasno zasto osporavate cinjenicu da je Univerzitet nastao prije 32 godine.
    I ja sam predratni stanovnik Sarajeva a sada zivim na Palama kao i velika vecina predratnih stanovnika tog grada tako da biste trebali uvazavati cinjenicu da na Palama zivi veliki broj sarajlija.
  • Generic placeholder image
    Marinko 11.09.2024. 20:39
    Odakle 32-e godine od nastanka univerziteta, neka mi neko pojasni kao Sarajliji koji nije znao gdje je Lukavica prije rata a danas u njoj zivim, jedini univerzitet je u Sarajevu, a u Lukavici je bio ETF odakle su studenti u grad dolazili od blata, univerzitet u Istocnom Sarajevu je nastao 1998-e g., Pale nisu nikad bile Sarajevo, ni ti ce, Lukavica ok, ima smisla
Povezane vijesti
Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Kulić: Očekujemo povećanje broja upisanih studenata Kulić: Očekujemo povećanje broja upisanih studenata
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    11h 43m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    16h 58m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 26m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 26m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    14h 44m
    0