Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву

11.09.2024. 12:21
2
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву у петак, 13. септембра,  свечаном академијом у Административном центру Владе Републике Српске обиљежиће 32 године постојања и успјешног рада.

На свечаности ће бити додијељена признања појединцима који су у протеклом периоду помагали развој Универзитета у Источном Сарајеву, као и најбољим студентима и истраживачима.

Ове године, највеће признање - Орден Универзитета, биће уручен министру за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске др Жељку Будимиру и новинару „Руске газете“ Александру Борисову.

Свечана академија заказана је за 18.00 часова.

Универзитет у Источном Сарајеву, под именом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Pale Lukavici 11.09.2024. 22:20
    Marinko, Pale su bile jedna od opstina Sarajeva i to su koju godinu pred rat prestale biti. Ja razumijem da kao stanovnik Lukavice imate neku netrpeljivost prema Palama ali mi nije jasno zasto osporavate cinjenicu da je Univerzitet nastao prije 32 godine.
    I ja sam predratni stanovnik Sarajeva a sada zivim na Palama kao i velika vecina predratnih stanovnika tog grada tako da biste trebali uvazavati cinjenicu da na Palama zivi veliki broj sarajlija.
  • Generic placeholder image
    Marinko 11.09.2024. 20:39
    Odakle 32-e godine od nastanka univerziteta, neka mi neko pojasni kao Sarajliji koji nije znao gdje je Lukavica prije rata a danas u njoj zivim, jedini univerzitet je u Sarajevu, a u Lukavici je bio ETF odakle su studenti u grad dolazili od blata, univerzitet u Istocnom Sarajevu je nastao 1998-e g., Pale nisu nikad bile Sarajevo, ni ti ce, Lukavica ok, ima smisla
Повезане вијести
Одржана свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО) Одржана свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО)
Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву
Кулић: Oчекујемо повећање броја уписаних студената Кулић: Oчекујемо повећање броја уписаних студената
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 52m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 43m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 30m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 56m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 38m
    0