Svečanom skupštinom obilježeno 30 godina Sportsko-ribolovnog saveza Srpske

23.12.2023. 14:46
0
IZVOR: srna.rs

Sportsko-ribolovni savez Republike Srpske danas je svečanom Skupštinom u Istočnom Sarajevu obilježio 30 godina postojanja i tom prilikom dodijeljene su plakete i nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Predsjednik Skupštine Saveza Nedislav Kuzmić rekao je Srni da je ovaj savez među najstarijim, možda i najstariji među sportskim savezima Srpske s obzirom na to da je nastao 1993. godine.

- Savez djeluje na području cijele Republike Srpske i okuplja pedesetak ribolovnih društava - precizirao je Kuzmić.

Prema njegovim riječima, osnovna djelatnost ovog saveza je očuvanje ribljeg fonda i održavanje okoline rijeka.

- Sarađujemo sa resornim ministarstvom u Vladi Republike Srpske kada je riječ o sportskom ribolovu i ribarstvu - naglasio je Kuzmić.

On je naveo da Savez, posredstvom svojih društava, održava takmičenja u Republici Srpskoj, a da se od pobjednika tih takmičenja kasnije formira reprezentacija sportskih ribolovaca koji učestvuju na raznim međunarodnim takmičenjima.

Sportsko-ribolovni savez Republike Srpske osnovan je 25. decembra 1993. godine u Gradišci, a osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 27 delegata iz Sportsko-ribolovnih društava iz raznih krajeva Srpske.

O uspješnom djelovanju Saveza govori činjenica da su njegovi članovi stizali do pobjedničkog trona evropskih i svjetskih takmičenja u sportskom ribolovu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    21h 3m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    17h 35m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    20h 19m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    15h 57m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    18h 59m
    0