Takmičenju mladih matematičara: Najuspješniji učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Petar Petrović Njegoš“

03.02.2024. 19:15
0
IZVOR: srna.rs

Najuspješniji na takmičenju mladih matematičara Sarajevsko-romanijske regije koje je održano na Filozofskom fakultetu Pale bili su učenici osnovnih škola Sveti Sava iz Istočnog Novog Sarajeva i Petar Petrović Njegoš iz Istočne Ilidže.

Za najuspješnijeg nastavnika matematike proglašen je Dragoslav Bozalo iz Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Istočne Ilidže.

Najuspješnijim učenicima dodijeljene su diplome, pehari i prigodni pokloni.

Profesor Katedre za matematiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vladan Vladičić rekao je novinarima da je ovo 14. takmičenje čiji je cilj popularizacija matematike i da djeca razvoju ljubav prema matematici.

- Svake godine rezultati su sve bolji i bolji. Posebno nam je drago što se sve veći broj učenika prijavljuje, a ove godine bilo je 54 osnovaca i to je pokazatelj da su djeca zainteresovana za matematiku - istakao je Vladičić.

Slika

Foto: srna.rs

Predsjednik Društva matematičara Republike Srpske Vidan Govedarica rekao je da su takmičenja važnja kako bi učenici otkrili koliko znaju o matematici.

On je naveo da je prioritet Društva matematičara Srpske rad sa najuspješnijim mladima matematičarima kojima uvijek posvećuju pažnju.

Na Svetosavskom takmičenju za učenike sedmog, osmog i devetog razreda, koje su organizovali Društvo matematičara Republike Srpske i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, učestvovala su 54 učenika osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    13h 22m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    13h 36m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    13h 28m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    15h 53m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    5h 43m
    0