Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“

03.02.2024. 19:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Најуспјешнији на такмичењу младих математичара Сарајевско-романијске регије које је одржано на Филозофском факултету Пале били су ученици основних школа Свети Сава из Источног Новог Сарајева и Петар Петровић Његош из Источне Илиџе.

За најуспјешнијег наставника математике проглашен је Драгослав Бозало из Основне школе Петар Петровић Његош из Источне Илиџе.

Најуспјешнијим ученицима додијељене су дипломе, пехари и пригодни поклони.

Професор Катедре за математику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Владичић рекао је новинарима да је ово 14. такмичење чији је циљ популаризација математике и да дјеца развоју љубав према математици.

- Сваке године резултати су све бољи и бољи. Посебно нам је драго што се све већи број ученика пријављује, а ове године било је 54 основаца и то је показатељ да су дјеца заинтересована за математику - истакао је Владичић.

Слика

Фото: srna.rs

Предсједник Друштва математичара Републике Српске Видан Говедарица рекао је да су такмичења важња како би ученици открили колико знају о математици.

Он је навео да је приоритет Друштва математичара Српске рад са најуспјешнијим младима математичарима којима увијек посвећују пажњу.

На Светосавском такмичењу за ученике седмог, осмог и деветог разреда, које су организовали Друштво математичара Републике Српске и Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, учествовала су 54 ученика основних школа Сарајевско-романијске регије.

Коментари 0
Повезане вијести
Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
„Кинески мост“ у петак у Палама „Кинески мост“ у петак у Палама
Европски сениорски џудо куп данас и сутра у Палама Европски сениорски џудо куп данас и сутра у Палама
Најчитаније
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  16h 29m
  0
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  20h 54m
  2
 • Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
  13h 50m
  2
 • Полиција о драми у сарајевској школи: Два ученика избодена, трећи основац ухапшен
  16h 32m
  0
 • Анастасија Ђорђић ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“
  17h 41m
  0