Terapija Radovanu pripomaže, nema naznaka da će se iko baviti potrebnim pretragama

06.04.2024. 21:42
9
IZVOR: srna.rs

Kćerka prvog predsjednika Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević izjavila je Srni da se večeras čula sa ocem Radovanom, koji joj je prenio da je kao i juče poslije terapije - malo bolje, ali i upozorila da nema naznaka da će se iko baviti potrebnim pretragama i adekvatnom terapijom, koja je u ovom slučaju neophodna.

- Juče smo samo prevazišli alarmantnu situaciju, ali nije adekvatno odgovoreno njegovim zdravstvenim potrebama - naglasila je Jovičevićeva, koja je i sama ljekar

Ona je navela da, s obzirom na to da je terapija određena bez bilo kakve dijagnostike i pregleda, očigledno da ona nije adekvatna i samo pripomaže.

Advokat Goran Petronijević rekao je ranije Srni da je hitno napisao mejl sudiji u Hag Grasijeli Gati Santani zbog lošeg zdravstvenog stanja prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, a da mu se u britanskom zatvoru niko ne javlja.

Petronijević je pojasnio da Karadžić ima ozbiljne probleme sa prostatom i da je dijabetičar, te da mu je promijenjen ljekar i da ima neodgovarajući ljekarski tretman.

Grupa intelektualaca iz Srbije i Republike Srpske uputila je još krajem oktobra 2022. godine generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu otvoreno pismo zbog nehumanog postupanja prema Karadžiću u kojem traže da se ukine odluka o izdržavanju kazne u Engleskoj.

Zatvor na britanskom ostrvu Vajt u kojem Karadžić izdržava kaznu doživotne robije ima reputaciju jedne od najgorih zatvorskih ustanova u Velikoj Britaniji i ne ispunjava brojne uslove koji su predviđeni standardima u većini evropskih država.

Sadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dok je obavljao dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH zatražio je od predsjednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Grasiele Gati Santana da u okviru svojih nadležnosti interveniše kod Vlade Velike Britanije da odmah preduzmu potrebne mjere da se zaustavi zatvorski teror nad Karadžićem.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 22:41
    Dejo...promjeni dilera
  • Generic placeholder image
    Dejan 07.04.2024. 20:43
    Za HH: Poture, spremi pasoš, uskoro će ti trebati kad budeš dolazio u Republiku Srpsku.
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 15:15
    Ja mu želim dug život...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 07.04.2024. 11:33
    Oj ture, njegova osuda je završni dokaz koliko je on veliki čovjek i državnik. Vi znate koliko takvi Srbi znače u sprečavanju planuranih zločina i zato ih, njega i komandanta GŠ posebno, mrzite do samouništenja.
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 11:13
    I ja tebe da napomenem da je on osuđeni ratni zločinac
  • Generic placeholder image
    Citalac 07.04.2024. 07:40
    Za xx samo da napomenem da jeRadovan Karadzic u ratu svoje odradio kako treba I rezultat se vidi a to je REPUBLIKA SRPSKA vjecna i neunistiva.
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 07:30
    Osuđeni ratni zločinac.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 07.04.2024. 01:05
    Sva slova u imenu velikim slovima i pri tome da ustanete.
  • Generic placeholder image
    Romanijac 06.04.2024. 23:08
    Napisite ime velikim slovom :)
Povezane vijesti
Karadžićevo zdravstveno stanje nije bolje - nije urađena osnovna dijagnostika Karadžićevo zdravstveno stanje nije bolje - nije urađena osnovna dijagnostika
Nema pomaka u zdravstvenom stanju Karadžića - ljekari ga nisu pregledali Nema pomaka u zdravstvenom stanju Karadžića - ljekari ga nisu pregledali
Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    18h 48m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    23h 13m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    5h 48m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    20h 34m
    1
  • Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
    20h 30m
    0