Терапија Радовану припомаже, нема назнака да ће се ико бавити потребним претрагама

06.04.2024. 21:42
9
ИЗВОР: srna.rs

Кћерка првог предсједника Републике Српске Соња Караџић Јовичевић изјавила је Срни да се вечерас чула са оцем Радованом, који јој је пренио да је као и јуче послије терапије - мало боље, али и упозорила да нема назнака да ће се ико бавити потребним претрагама и адекватном терапијом, која је у овом случају неопходна.

- Јуче смо само превазишли алармантну ситуацију, али није адекватно одговорено његовим здравственим потребама - нагласила је Јовичевићева, која је и сама љекар

Она је навела да, с обзиром на то да је терапија одређена без било какве дијагностике и прегледа, очигледно да она није адекватна и само припомаже.

Адвокат Горан Петронијевић рекао је раније Срни да је хитно написао мејл судији у Хаг Грасијели Гати Сантани због лошег здравственог стања првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, а да му се у британском затвору нико не јавља.

Петронијевић је појаснио да Караџић има озбиљне проблеме са простатом и да је дијабетичар, те да му је промијењен љекар и да има неодговарајући љекарски третман.

Група интелектуалаца из Србије и Републике Српске упутила је још крајем октобра 2022. године генералном секретару УН Антонију Гутересу отворено писмо због нехуманог поступања према Караџићу у којем траже да се укине одлука о издржавању казне у Енглеској.

Затвор на британском острву Вајт у којем Караџић издржава казну доживотне робије има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове који су предвиђени стандардима у већини европских држава.

Садашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик док је обављао дужност српског члана Предсједништва БиХ затражио је од предсједника Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Грасиеле Гати Сантана да у оквиру својих надлежности интервенише код Владе Велике Британије да одмах предузму потребне мјере да се заустави затворски терор над Караџићем.

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 22:41
    Dejo...promjeni dilera
  • Generic placeholder image
    Дејан 07.04.2024. 20:43
    За ХХ: Потуре, спреми пасош, ускоро ће ти требати кад будеш долазио у Републику Српску.
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 15:15
    Ja mu želim dug život...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 07.04.2024. 11:33
    Oj ture, njegova osuda je završni dokaz koliko je on veliki čovjek i državnik. Vi znate koliko takvi Srbi znače u sprečavanju planuranih zločina i zato ih, njega i komandanta GŠ posebno, mrzite do samouništenja.
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 11:13
    I ja tebe da napomenem da je on osuđeni ratni zločinac
  • Generic placeholder image
    Citalac 07.04.2024. 07:40
    Za xx samo da napomenem da jeRadovan Karadzic u ratu svoje odradio kako treba I rezultat se vidi a to je REPUBLIKA SRPSKA vjecna i neunistiva.
  • Generic placeholder image
    Xx 07.04.2024. 07:30
    Osuđeni ratni zločinac.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 07.04.2024. 01:05
    Sva slova u imenu velikim slovima i pri tome da ustanete.
  • Generic placeholder image
    Romanijac 06.04.2024. 23:08
    Napisite ime velikim slovom :)
Повезане вијести
Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика
Нема помака у здравственом стању Караџића - љекари га нису прегледали Нема помака у здравственом стању Караџића - љекари га нису прегледали
Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    43m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 52m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 57m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 40m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 54m
    0