"Tesla" povlači blizu pola miliona vozila

30.12.2021. 21:37
0
IZVOR: RTRS

"Tesla" opoziva više od 475.000 električnih automobila tipa "model tri" i "model es" zbog problema sa prtljažnikom i kamerom koja snima okolinu iza vozila, što povećava rizik od sudara, saopštila je američka agencija za bezbjednost u saobraćaju.

Američki proizvođač povlači sa tržišta 356.309 primjeraka "modela tri" napravljenih od 2017. do 2020. godine zbog problema sa kamerom i 119.009 primjeraka "modela es" zbog neispravnog poklopca prednjeg prtljažnika.

- Nedostupnost prikaza sa zadnje kamere može da utiče na vozačev pogled unazad i poveća rizik od sudara - navodi se u saopštenju.

"Tesli" nije poznato da se zbog ovih problema dogodio sudar ili da je bilo povrijeđenih ili smrtnih slučajeva, dodaje agencija.

Vrijednost "Teslinih" akcija opala je danas za 1,1 odsto.

Komentari 0
Povezane vijesti
Da li je jeftinije voziti benzince i dizelaše ili električne automobile Da li je jeftinije voziti benzince i dizelaše ili električne automobile
Sa tržišta BiH povučeni bicikl za djecu, novogodišnje lampice i električno rešo Sa tržišta BiH povučeni bicikl za djecu, novogodišnje lampice i električno rešo
Hrenovke povučene iz prodaje Hrenovke povučene iz prodaje
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    11h 19m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 3m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    1h 47m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    4h 48m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    22h 30m
    0