Tina Krajišnik u ženskoj NBA ligi

26.02.2022. 13:03
0
IZVOR: SRNA

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik karijeru bi trebalo da nastavi u ženskoj NBA ligi (WNBA), nakon što je potpisala ugovor sa ekipom Čikago Skaj.

Krajišnikova će najprije biti na trening kampu, a kako saznaje „Sputnjik“, pojaviće se u Čikagu početkom maja, kada joj istekne ugovor sa sadašnjim klubom Galatasarajem.

Odlične partije u reprezentativnom dresu i u turskom šampionatu nisu promakle klubovima iz Amerike, a čak tri su bila zainteresovana da u svoje redove dovedu centra srpskog nacionalnog tima.

Krajišnikova, koja igra na pozicijama četiri i pet, krenuće tako stopama Sonje Vasić, Ane Dabović i Jelene Bruks, koje su takođe igrale u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

U karijeri je nastupala za PEAK Pečuj, Aluivent Miškolc, Šopron i od 2021. godine za Galatasaraj.

Krajišnikova je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Španiji, a u septembru će igrati i na Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano u Australiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“ Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    23h 29m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    23h 9m
    1
  • Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku
    21h 18m
    5
  • Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
    18h 21m
    2
  • Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu!
    3h 7m
    0