Тина Крајишник у женској НБА лиги

26.02.2022. 13:03
0
ИЗВОР: СРНА

Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Тина Крајишник каријеру би требало да настави у женској НБА лиги (WNBA), након што је потписала уговор са екипом Чикаго Скај.

Крајишникова ће најприје бити на тренинг кампу, а како сазнаје „Спутњик“, појавиће се у Чикагу почетком маја, када јој истекне уговор са садашњим клубом Галатасарајем.

Одличне партије у репрезентативном дресу и у турском шампионату нису промакле клубовима из Америке, а чак три су била заинтересована да у своје редове доведу центра српског националноg тима.

Крајишникова, која игра на позицијама четири и пет, кренуће тако стопама Соње Васић, Ане Дабовић и Јелене Брукс, које су такође играле у најјачој кошаркашкој лиги на свијету.

У каријери је наступала за ПЕАК Печуј, Алуивент Мишколц, Шопрон и од 2021. године за Галатасарај.

Крајишникова је са репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на прошлогодишњем Европском првенству у Шпанији, а у септембру ће играти и на Свјетском првенству, које ће бити одржано у Аустралији.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 59m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 48m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 25m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 30m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    15h 58m
    0