Titulu "hajduk-harambaša Romanije" osvojio Aleksandar Krajišnik (VIDEO)

12.08.2023. 10:04
0
IZVOR: katera.news

Aleksandar Krajišnik osvojio je titulu "hajduk-harambaše Romanije" na "Romanijskom višeboju" održanom u okviru obilježavanja Dana manastira Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji.

Takmičenje, koje je dio tradicionalne manifestacije "Tebi, goro Romanijo", održano je u porti ovog manastira, a učestvovali su takmičari sa Sokoca, Pala i iz Istočnog Novog Sarajeva.

Za titulu "hajduk-harambaša Romanije" takmičenje je održano u pet viteških disciplina - gađanje iz vazdušne puške, skok udalj i uvis iz mjesta, navlačenje klipa i bacanje kamena s ramena, a titulu harambaše ponio je, kao i prošle godine, Aleksandar Krajišnik.

Drugo mjesto je osvojio Mihajlo Memedović, treće Dejan Vasiljević, četvrto Radomir Mutabdžija, dok su peto i šesto mjesto osvojili Danilo Veljović i Milanko Krstajić.

U trci na 400 metara učestvovalo je 14 takmičara sa Sokoca, Pala i iz Istočnog Novog Sarajeva, a u muškoj konkurenciji najbolji su bili Marko Memedović sa Sokoca, Danilo Veljović sa Pala i Milanko Krstajić sa Sokoca.

U ženskoj konkurenciji od 18 takmičarki u trci na 400 metara najbolje su bile Jana Jakšić sa Sokoca, Nataša Mutabdžija iz Istočnog Sarajeva i Emilija Radonjić sa Sokoca.

Organizator "Romanijskog višeboja" je sokolačko Planinarsko društvo "Glasinac".

Video: Gorštak

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve
Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole
Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku" Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
Najčitanije
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    21h 37m
    0
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    17h 34m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    23h 41m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    20h 55m
    0
  • Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
    19h 53m
    0