Toplo i promjenljivo oblačno

22.03.2024. 08:33
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 48 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu Grlica, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u ulicama 4.Avgusta, Srpskih junaka, Solunska, Branka Topića, Miloša Obilića (dio ulice), Petra Sarajevskog (dio ulice).

Pale,

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Dom izviđača”, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 13.15 do 14.30 časova  potrošačima u dijelovima ulica Romanijska, Solunskih dobrovoljaca, Kalovita brda, Luke Vukajlovića i Petra Prvog Karađorđevića.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Kompes”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.30 do 12.45 časova  potrošačima u dijelovima ulica Krivodoli, Svetozara Ćorovića, Deli Radivoja, Ilije Garašanina, Sokolska i Starine Novaka.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Luke 1 – Blok B”’, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.45 do 11.00 časova  potrošačima u ulici Mladena Todorovića.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV   ”Vlada”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 9.15 časova  potrošačima u dijelovima ulica: Serdar Janka Vukotića, Nadežde Petrović, Karađorđeva i Njegoševa.

Zbog radova na 10 kV vodu Trebević,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Velika Dvorišta, Vlahovići i vodovod Bistrica.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Međurječje – Batovo, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 09:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Avlija, Batovo, Slatina i Karovići.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići,  doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 08:00 do 16:00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 23 pacijenta.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Od 9.30 do 12.30 časova gorjela je trava u mjestu Sokolačke Njive, intervenisalo pet vatrogasaca sa dva vozila. Požar je ugašen.

Od 12.30 do 14.45 časova gorjela trava u mjestu Podromanija, požar je ugašen, a intervenisala su dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 12.40 do 14.40 časova gorjela je trava i šuma u mjestu Bukovik. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom i radnici ŠG.

Od 14.50 do 18.30 časova gorjela je trava i šuma u selu Medojevići. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Dvije intervencije u Bandinom Odžaku od 18.30 do 19.35 i druga od 22.50 do 23.35 časova na gašenju trave i sadnica. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 20.30 do 21.40 časova u mjestu Vidrići gorjela trava, požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Istočno Novo Sarajevo,

Od 17.20 do 18.00 časova gorio kontejner u Ulici Pavlovića br.44, ugašeno.

Trnovo,

Od 21.30 do 22.30 gorjela je suva trava u Trnovu, mjesto Oglavak, požar ugašen.

Pale,

Od 12.15 do 13.00 časova gorjela je suva trava u mjestu Mokro, požar ugašen.

Višegrad:

Od 15.45 do 18.25 časova gorjela je šuma u mjestu Gornje Vardište, požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Han Pijesak,

Od 13.00 do 13.45 časova gorjela je trava u mjestu Han Kram, požar ugašen.

Kolovozi su na području Krajine vlažni i klizavi zbog kiše koja je padala tokom noći, dok u ostalim krajevima Republike Srpske i FBiH nije bilo padavina i uslovi za vožnju su povoljni.

Vozače iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na moguće odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, kao i na izmijenjen režim vožnje na putevima gdje su u toku radovi.

Putnička i teretna vozila nosivosti do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo - Grebak - Ustikolina - Foča, a putnička vozila, kao i teretna nosivosti do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo - Rogatica - Ustiprača - Goražde - Foča.

Na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u periodu između 7.00 i 16.00 časova u trajanju dva puta po pet do sedam minuta.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti toplo i promjenljivo oblačno vrijeme uz smjenu sunčanih perioda i vrlo slabe kiše.

Kiša će se tokom prijepodneva premještati od zapada ka istoku, a u drugom dijelu biće sunčanije uz promjenljivu oblačnost.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, u višim predjelima devet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab promjenljiv vjetar, u Hercegovini tokom prvog dijela dana umjerena bura, na udare pojačana.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac nula, Han Pijesak, Bileća, Rudo i Čemerno tri, Višegrad, Gacko, Foča i Kalinovik četiri, Srebrenica i Sarajevo pet, Doboj, Kneževo i Tuzla šest, Zvornik, Trebinje, Drinić i Zenica sedam, Bijeljina, Šipovo, Ribnik i Mostar osam, Mrkonjić Grad i Srbac devet, Novi Grad 10, Banjaluka, Prijedor, Bihać i Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas pretežno sunčano Danas pretežno sunčano
Mokri kolovozi zbog kiše Mokri kolovozi zbog kiše
I prvih dana juna promjenljivo i nestabilno I prvih dana juna promjenljivo i nestabilno
Najčitanije
  • U Kalinoviku proslavili 40 godina mature i prisjetili se divnih uspomena
    16h 2m
    0
  • Pica mafini
    1h 22m
    0
  • U Bolnicu „Srbija“ u roku od dva sata primljena dva djeteta koja su progutala novčiće
    22h 3m
    0
  • CIK zabranio SDS-u učešće na lokalnim izborima
    19h 48m
    4
  • Vizantijski car dozvolio gradnju Hilandara
    1h 23m
    0