Toplotni talas narednih desetak dana

11.07.2024. 11:41
0
IZVOR: srna.rs

Toplotni talas u Republici Srpskoj trajaće narednih desetak dana, sredinom sljedeće sedmice biće još toplije, a temperatura vazduha bi mogla da dostigne i 42 stepena, izjavila je Srni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.

Đorđevićeva je rekla da će u narednim danima temperatura vazduha biti 34, 35, pa sve do 40 stepeni Celzijusovih, a do njenog pada moglo bi da dođe oko 21, 22. jula.

- Temperatura vazduha bi oko 16, 17. jula mogla ići i do 42 stepena, dok bi od 19. jula maksimalna temperatura mogla biti od 31 do 37, 38 stepeni Celzijusovih - istakla je Đorđevićeva.

Ona je navela da je Mostar juče, gdje je izmjereno više od 40 stepeni Celzijusovih, bio jedan od najtoplijih gradova na Balkanu, dok je u pojedinim gradovima u Sjevernoj Makedoniji izmjereno iznad 41 stepen.

- Svih dana, kada je ovako toplo, Mostar je uvijek stepen dva topliji u odnosu na sve ove ostale gradove. U Republici Srpskoj je temperatura vazduha dostigla 38, tako da nije iskučeno da danas i narednih dana bude od 35 do 40 - rekla je Đorđevićeva.

Ona je naglasila da ovakve vrućine nisu ništa neobično, da su se i ranije javljale, ali da je to ipad iznad prosječnih vrijednosti za ove prostore.

- Sasvim je prihvatljivo da imamo 35 stepeni, ali sve vrednosti iznad su dosta iznad proseka - kaže Đorđevićeva.

Prema prognozi vremena, sutra će biti vruće, u mnogim predjelima očekuje se tropska noć, najviša temperatura vazduha će biti od 35 do 40 stepeni.

I za vikend će biti sunčano i vruće, a temperatura vazduha će dostizati od 35 na jugu do 40 stepeni na istoku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Banjalučanki neophodan novac za liječenje, u funkciji humanitarni broj 1413 Banjalučanki neophodan novac za liječenje, u funkciji humanitarni broj 1413
Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici
Slavija protiv Rudara i tradicije Slavija protiv Rudara i tradicije
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    19h 21m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    19h 23m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    15h 35m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    18h 26m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    18h 20m
    0