Tošić: Sa nazivom „Jahorina“ ćemo biti prodorni i posebno prepoznatljivi

19.03.2019. 14:10
0
IZVOR: Katera

Direktor Turističke organizacije „Jahorina“ Igor Tošić rekao je u izjavi za Kateru da je jako zadovoljan i srećan što će gradska turistička organizacija pod ovim imenom ubuduće predstavljati grad Istočno Sarajevo i istočni dio Srpske u regionu i Evropi.

Tošić tvrdi da će Turistička organizacija, koja djeluje na području grada Istočnog Sarajeva, od sada pod nazivom „Jahorina“ biti prepoznatljiva na svim sajmovima turizma, kongresima i studijskim posjetama, jer nosi naziv najvećeg turističkog brenda Republike Srpske, olimpijske planine Jahorine.

„Zahvalan sam odbornicima koji su prepoznali dobronamjernost i produktivnost mog zahtjeva da se promijeni ime Turističke organizacije Istočno Sarajevo u „Jahorina“, jer je ćemo ovim probuditi interesovanje turista, medija, agencija i sigurno da će naša buduća komunikacija biti mnogo jednostavnija“, kaže Tošić.

On tvrdi da će uz novi naziv, Turistička organizacija riješiti sve probleme u komunikaciji, koje su do sad imali sa novinarima i turistima na sajmovima, na kojima su predstavljali turističke potencijale iz Istočnog Sarajeva.

„Mi ćemo uz Jahorinu imati mogućnost da predstavimo sve druge mikro i sekundarne destinacije i samim tim ćemo promovisati i grad Istočno Sarajevo. Sa Jahorinom ćemo da budemo prodorni, interesantni i posebno prepoznatljivi“, ističe Tošić.

Protiv odluke da se promijeni naziv Turističke organizacije, na prethodnoj sjednici Gradske skupštine bili su odbornici SNSD-a, koji smatraju da je Turistička organizacija već dovoljno afirmisana.

Oni su naveli da nisu na vrijeme informisani o ovom prijedlogu, da je Jahorina brend cijele Republike Srpske, da je ne može jedan grad „svojatati“, te da se ostale destinacije poput Ravne planine, Trebevića i Romanije ne smiju zanemariti.

Nakon ove odluke, u javnosti se pojavilo nekoliko informacija, između ostalog i to da se radi o političkoj igri skupštinske većine, što Tošić demantuje.

„Odgovorno tvrdim da ovo nije nikakva politička igra. Istina je da odbornici SNSD-a nisu podržali donošenje te odluke i ne znam za šta je tu trebala posebna priprema, kako su oni to rekli“, kaže Tošić.

On garantuje da će se u narednom periodu pokazati pozitivni rezultati kad je riječ o ovom pitanju.

„Imamo odličnu saradnju sa Olimpijskim centrom „Jahorina“ i to potvrđujemo činjenicom da smo do sada učestvovali u svim događajima, od kojih je većim dijelom Olimpijski centar bio pokretač, gdje smo pružili svaku vrstu pomoći, od finansija do tehničke realizacije“, kaže Tošić.

Tošić dodaje da je tekuća zimska turistička sezona u punom jeku i da sa rukovodstvom Olimpijskog centra rade timski, jer je svima u interesu napredak i razvoj planine Jahorine, privlačenje turista i investitora, kao i realizacija budućih investicija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    20h 1m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    9h 14m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    8h 45m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    9h 8m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    5h 1m
    0