Tošić: SED "Orlovača" dalo veliki doprinos razvoju važnih projekata

20.05.2021. 11:30
0
IZVOR: Katera

Članovi Speleološko-ekološkog društva "Orlovača" iz Pala pomogli su Turističkoj organizaciji "Jahorina" u realizaciji veoma važnih projekata za razvoj turizma na području opštine Pale i čitavog grada u prethodnom periodu, rekao je ovo u izjavi za Kateru direktor gradske turističke organizacije Igor Tošić.

Tošić je naglasio da su članovi SED "Orlovača" iz Pala na čelu sa predsjednikom Mladenom Samardžićem mnogo pomogli TO "Jahorina" i njenim partnerima, Razvojnoj agenciji grada Istočno Sarajevo, Privrednoj komori Republike Srpske u implementaciji projekta "Enjoy Sarajevo-Romanija", koji finansira Evropska unija.

- Dio projekta se odnosio na uređenje i markiranja 45 kilometara pješačkih staza od pećine "Orlovača" kroz šume Romanije, gdje su naši prijatelji iz SED "Orlovača" dali ogroman doprinos u realizaciji ovih aktivnosti - rekao je Tošić za Kateru.

On je dodao da je posjetio SED "Orlovača" i uručio im zahvalnicu ispred Turističke organizacije "Jahorina", te zahvalio im se na dosadašnjoj saradnji i pomoći u projektima.

Tošić je dodao da je TO "Jahorina" u saradnji sa prijateljima i partnerima realizovala mnogo važne projekte, kojime će se buduće generacije moći ponositi, te istakao da se sada spremaju za nove projekte.

Predsjednik SED "Orlovača" iz Pala Mladen Samardžić rekao je u izjavi za Kateru da je TO "Jahorina" njihov dugogodišnji partner i saradnik kroz mnoge projekte, koje je ovo društvo realizovalo u ranijem periodu uz veliku podršku turističke organizacije.

- TO "Jahorina" nam je mnogo pomagalo u ranijem periodu, kao i danas, posebno onda kada su bili aktuelni projekti oko spomenika prirode pećine Orlovače i drugih speleoloških projekata, koji su kasnije rađeni zbog uvrštavanja na listu spomenika prirode BiH - kaže Samardžić.

On dodaje da su članovi SED "Orlovača" u proteklom periodu pomogli i učestvovali u realizaciji projekta u saradnji sa TO "Jahorina" i njenim partnerima na projektu "Enjoy Sarajevo-Romanija" u markaciji 45 kilometara dugih planinarskih staza.

Slika

Markacija staza/Foto: SED "Orlovača"

- Imali smo dogovor da kroz taj projekat TO "Jahorina" i partnera markacije staza u ukupnoj dužini od 45 kilometara, markiramo planinarsku stazu od pećine "Orlovača" do Novakove njive na Romaniji, kako bismo zaokružili čitavu turističku ponudu opštine Pale, koja će biti od velike koristi svim korisnicima i posjetiocima - kaže Samardžić.

Samardžić dodaje da su se rado odazvali ovom projektu, te da je isti koji uključuje i druge projekte poput ferate na Crvenim stijenama, uspješno realizovan.

On je dodao da je direktor TO "Jahorina" Igor Tošić uručio SED "Orlovača" priznanje za doprinos u realizaciji pomenutog projekta, i zahvalio se djevojkama koje su vrijedno radile na markaciji planinarskih staza.

Samardžić ističe da pored ovih staza, članovi SED "Orlovača" su radili i markaciju "staza zdravlja" u dužini od pet kilometara, gdje su od strane Pećine "Orlovača" angažovani da urede i obilježe stazu do pećine izvora Mokranjske Miljacke, koja će uskoro postati nova turistička atrakcija u opštini Pale.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Igor Tošić napustio PDP Igor Tošić napustio PDP
Akcija pošumljavanja na Trebeviću Akcija pošumljavanja na Trebeviću
Usvojena odluka o izradi revizije regulacionog plana za područje Jahorine Usvojena odluka o izradi revizije regulacionog plana za područje Jahorine
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 3m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 10m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 52m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 30m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 2m
    0