Тошић: СЕД "Орловача" дало велики допринос развоју важних пројеката

20.05.2021. 11:30
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Спелеолошко-еколошког друштва "Орловача" из Пала помогли су Туристичкој организацији "Јахорина" у реализацији веома важних пројеката за развој туризма на подручју општине Пале и читавог града у претходном периоду, рекао је ово у изјави за Катеру директор градске туристичке организације Игор Тошић.

Тошић је нагласио да су чланови СЕД "Орловача" из Пала на челу са предсједником Младеном Самарџићем много помогли ТО "Јахорина" и њеним партнерима, Развојној агенцији града Источно Сарајево, Привредној комори Републике Српске у имплементацији пројекта "Enjoy Sarajevo-Romanija", који финансира Европска унија.

- Дио пројекта се односио на уређење и маркирања 45 километара пјешачких стаза од пећине "Орловача" кроз шуме Романије, гдје су наши пријатељи из СЕД "Орловача" дали огроман допринос у реализацији ових активности - рекао је Тошић за Катеру.

Он је додао да је посјетио СЕД "Орловача" и уручио им захвалницу испред Туристичке организације "Јахорина", те захвалио им се на досадашњој сарадњи и помоћи у пројектима.

Тошић је додао да је ТО "Јахорина" у сарадњи са пријатељима и партнерима реализовала много важне пројекте, којиме ће се будуће генерације моћи поносити, те истакао да се сада спремају за нове пројекте.

Предсједник СЕД "Орловача" из Пала Младен Самарџић рекао је у изјави за Катеру да је ТО "Јахорина" њихов дугогодишњи партнер и сарадник кроз многе пројекте, које је ово друштво реализовало у ранијем периоду уз велику подршку туристичке организације.

- ТО "Јахорина" нам је много помагало у ранијем периоду, као и данас, посебно онда када су били актуелни пројекти око споменика природе пећине Орловаче и других спелеолошких пројеката, који су касније рађени због уврштавања на листу споменика природе БиХ - каже Самарџић.

Он додаје да су чланови СЕД "Орловача" у протеклом периоду помогли и учествовали у реализацији пројекта у сарадњи са ТО "Јахорина" и њеним партнерима на пројекту "Enjoy Sarajevo-Romanija" у маркацији 45 километара дугих планинарских стаза.

Слика

Маркација стаза/Фото: СЕД "Орловача"

- Имали смо договор да кроз тај пројекат ТО "Јахорина" и партнера маркације стаза у укупној дужини од 45 километара, маркирамо планинарску стазу од пећине "Орловача" до Новакове њиве на Романији, како бисмо заокружили читаву туристичку понуду општине Пале, која ће бити од велике користи свим корисницима и посјетиоцима - каже Самарџић.

Самарџић додаје да су се радо одазвали овом пројекту, те да је исти који укључује и друге пројекте попут ферате на Црвеним стијенама, успјешно реализован.

Он је додао да је директор ТО "Јахорина" Игор Тошић уручио СЕД "Орловача" признање за допринос у реализацији поменутог пројекта, и захвалио се дјевојкама које су вриједно радиле на маркацији планинарских стаза.

Самарџић истиче да поред ових стаза, чланови СЕД "Орловача" су радили и маркацију "стаза здравља" у дужини од пет километара, гдје су од стране Пећине "Орловача" ангажовани да уреде и обиљеже стазу до пећине извора Мокрањске Миљацке, која ће ускоро постати нова туристичка атракција у општини Пале.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Игор Тошић напустио ПДП Игор Тошић напустио ПДП
Акција пошумљавања на Требевићу Акција пошумљавања на Требевићу
Усвојена одлука о изради ревизије регулационог плана за подручје Јахорине Усвојена одлука о изради ревизије регулационог плана за подручје Јахорине
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 17m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    41m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    21h 34m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 25m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    35m
    0