Tri pobjede boksera sokolačkog "Glasinca"

17.04.2021. 20:30
0
IZVOR: SRNA

Bokseri sokolačkog "Glasinca" ostvarili su tri pobjede i zabilježili jedan poraz na poene u drugom kolu Prvenstva Republike Srpske, održanom danas u Bijeljini.

Trener Bokserskog kluba "Glasinac" Predrag Bartula, koji je danas bio i glavni delegat na takmičenju, izjavio je Srni da je zadovoljan postignutim rezultatima četiri sokolačka boksera na ovom takmičenju, ali i kvalitetom boksa u Republici Srpskoj.

Sokočanin Luka Veljović u kategoriji 64 kilograma pobijedio je Miloša Gajića iz banjalučke "Slavije" prekidom meča u trećoj rundi.

Bartula je naglasio da je Veljović i danas pokazao da je trenutno najbolji bokser među mladima u svojoj kategoriji u Srpskoj.

On je dodao da će Veljović u maju nastupati u nedavno osnovanoj Regionalnog bokserskoj ligi u sastavu "Radnika" iz Bijeljine, kome je pripala čast da predstavlja Republiku Srpsku u ovom rangu takmičenja.

Regionalna bokserska liga osnovana je u februaru i okupiće bokserske klubove iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Član "Glasinca" Kristijan Jovović u kategoriji 81 kilogram pobijedio je Nemanju Cvišića iz BK "Sveti Georgije" iz Banjaluke.

Sokočanka Marija Amović u kategorija 56 kilograma dobila je meč bez borbe jer njena rivalka Dragana Jovanović iz zvorničkog Bokserskog kluba "Obilić" pripada drugoj kategoriji, te se nije mogao održati ova sportski susret.

Mladi bokser "Glasinca" Rajko Tomović u kategoriji 60 kilograma izgubio je meč na poene u susretu sa Lukom Perićem iz bratunačkog BK "Kum" kojeg je Tomović na Prvenstvu Srpske u decembru prošle godine pobijedio u Banjaluci i dobio pehar najboljeg takmičara u uzrastu mladih.

- Zadovoljni smo prikazanim boksom u svih 20 veoma dobrih borbi u drugom kolu Prvenstva Republike Srpske, kao i nastupom takmičara `Glasinca` koje uvažavaju svi u ovom sportu i prepoznaju ih po dobrom boksu i druženju mladih - naglasio je Bartula.

On je napomenuo da u drugom kolu Prvenstva Srpske u boksu nisu učestvovali takmičari iz Bokserskog kluba "Derventa" zbog potvrde virusa korona kod nekoliko boksera i takmičari BK "Janjanin" iz Prijedora zbog obaveza prema jednoj od manifestacija u inostranstvu.

U drugom kolu Prve lige Republike Srpske u boksu u Bijeljini su danas nastupali bokseri klubova "Ratnik" iz Istočne Ilidže, "Kum" iz Bratunca, "Obilić" iz Zvornika, "Leotar" iz Trebinja, "Nevesinje", "Glasinac" sa Sokoca, "Radnik" iz Bijeljine, "Jedinstvo" iz Brčkog, te "Slavija" i "Sveti Georgije" iz Banjaluke.

Sudije na ovom takmičenju bili su Vlado Majstorović iz Banjaluke, Bojan Teletina iz Istočnog Sarajeva, Siniša Đerić iz Nevesinja i Goran Lijanović iz Brčkog.

Komentari 0
Povezane vijesti
Motociklista teško povrijeđen u udesu kod Bijeljine Motociklista teško povrijeđen u udesu kod Bijeljine
Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini
Oslobađanje Bijeljine 1992. godine Oslobađanje Bijeljine 1992. godine
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 20m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 4m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 17m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 31m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 23m
    0