Trivić: Stvorili smo sigurno okruženje za naše učenike

28.08.2020. 14:16
0
IZVOR: SRNA

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da nova školska 2020/2021. godina počinje u školskim klupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mjera, te apelovala da svi budu odgovorni.

- I zemlje u okruženju primijenile su slične modele izvođenja nastave u uslovima pandemije virusa korona. U školama smo stvorili sigurno okruženje za naše učenike i nastavnike i rizik obolijevanja sveli na minimum. Zato apelujem na sve da budemo odgovorni i ponašamo se u skladu sa epidemiološkim mjerama - rekla je Trivićeva u obraćanju učenicima, nastavnicima, roditeljima i građanima Srpske putem "Jutjub" kanala.

Ona je dodala da je važno poštovati preporuke struke i u školi i u porodici, kao i u okruženju u kojem djeca borave i da uspješnost odvijanja školske godine zavisi od pridržavanja tih preporuka.

Trivićeva je navela da ova školska godina počinje u novim prostorima, novim "e-učionicama" i sa digitalnim nastavnim sadržajima, inoviranim nastavnim programima, razvijenim programom fakultativne nastave, intenzivnim obukama nastavnog osoblja, obaveznim vježbanjem svakog nastavnog dana za najmlađe, te stipendijama za deficitarna zanimanja.

- Vjerujem da zajedno možemo izgraditi novu školu za novo doba i unaprijediti naš vaspitno-obrazovni sistem prema mjeri učenika - naglasila je Trivićeva.

Ona je posebnu dobrodošlicu u škole poželjela prvačićima, a svim drugim učenicima da sa radošću stiču znanja u ovoj školskoj godini.

Školska 2020/2021 godina u Srpskoj počeće u utorak, 1. septembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    11h 2m
    8
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    9h 4m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    23h 3m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 57m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    8h 2m
    0