Тривић: Створили смо сигурно окружење за наше ученике

28.08.2020. 14:16
0
ИЗВОР: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас да нова школска 2020/2021. година почиње у школским клупама, уз стриктно поштовање епидемиолошких мјера, те апеловала да сви буду одговорни.

- И земље у окружењу примијениле су сличне моделе извођења наставе у условима пандемије вируса корона. У школама смо створили сигурно окружење за наше ученике и наставнике и ризик оболијевања свели на минимум. Зато апелујем на све да будемо одговорни и понашамо се у складу са епидемиолошким мјерама - рекла је Тривићева у обраћању ученицима, наставницима, родитељима и грађанима Српске путем "Јутјуб" канала.

Она је додала да је важно поштовати препоруке струке и у школи и у породици, као и у окружењу у којем дјеца бораве и да успјешност одвијања школске године зависи од придржавања тих препорука.

Тривићева је навела да ова школска година почиње у новим просторима, новим "е-учионицама" и са дигиталним наставним садржајима, иновираним наставним програмима, развијеним програмом факултативне наставе, интензивним обукама наставног особља, обавезним вјежбањем сваког наставног дана за најмлађе, те стипендијама за дефицитарна занимања.

- Вјерујем да заједно можемо изградити нову школу за ново доба и унаприједити наш васпитно-образовни систем према мјери ученика - нагласила је Тривићева.

Она је посебну добродошлицу у школе пожељела првачићима, а свим другим ученицима да са радошћу стичу знања у овој школској години.

Школска 2020/2021 година у Српској почеће у уторак, 1. септембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 40m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 24m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 29m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 33m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    05.05.2024
    0