Trivić: Zašto da naši radnici čekaju predizborni septembar

06.08.2022. 19:02
0
IZVOR: katera.news

Povodom objavljenog istraživanja rejtinga stranaka i kandidata za pojedinačne funkcije, kao i najave srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da se povećaju plate zaposlenim u javnoj upravi oglasila se i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za predsjednika Srpske Jelena Trivić.

- Interesantno je to da se Milorad Dodik, nakon svakog istraživanja rejtinga stranaka i kandidata za pojedinačne funkcije, odlučuje za novo povećanje plata zaposlenima u javnoj upravi - napisala je Jelena Trivić u svojoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ona kaže da mora priznati da je prava šteta što Dodik nije svaki mjesec naručivao istraživanja, jer bi naši radnici imali plate kao u Luksemburgu.

Prema njenim riječima, Dodik je prije nekoliko dana najavio novo povećanje plata zaposlenima u javnoj upravi, u septembru mjesecu.

- Zašto da naši radnici čekaju predizborni septembar? - upitala je Trivićeva Dodika.

Ona je istakla da je očigledno da su budžetski prihodi veći od planiranih i to isključivo zbog ogromnog rasta cijena i većih prihoda od indirektnih poreza po tom osnovu, te pozvala režim da poveća plate svim zaposlenim u procentu od najmanje 15 %, i to već u ovom mjesecu, a ne u predizbornom septembru.

- Ne vidim nijedan razlog da se čeka septembar, jer je inflacija već odavno "pojela" značajan dio plate svakog zaposlenog – napisala je ona.

Ona dodaje da je nužno da u istom procentu budu odmah povećane penzije našim penzionerima, kao i primanja naših boraca.

- Ako novca ima za besmislene ugovore sa Prointerom, onda ga mora biti i za naš narod - zaključila je Trivićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    2h 59m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 8m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 43m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    17h 56m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 10m
    0