Trnovo: Uhapšen ljubavni par osumnjičen za navođenje na prostituciju

31.12.2020. 12:01
0
IZVOR: Glas Srpske

Ljubavni par, muškarac (28) iz Trnova i žena (32) Doboja, uhapšeni su u utorak u okviru akcije “Grof” zbog sumnje da su podvodili žene iz BiH i Srbije, te organizovali prostituciju i u inostranstvu, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Sve je, prema nepotvrđenim informacijama, počelo kada je Dobojka upoznala mladića iz Trnova koji je bio organizator međunarodne prostitucije.

- Nije poznato da li je žena na početku veze znala za njegove poslove, ali sumnja se da je u nekom trenutku otkrila, te da se vremenom uključila u ovaj kriminalni posao - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Kako je rekao, pretpostavlja se da je ona ubrzo preuzela glavne poslove i organizaciju. Prema prikupljenim dokazima, njih dvoje su djevojke najčešće odvodili u dobojske hotele i privatne stanove, a nerijetko i van granica BiH.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su da su uhapšene dvije osobe osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju, te da su pretresene dvije lokacije u Trnovu i Doboju.

- Pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a uhapšeni su nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje - kazali su u SIPA ne iznoseći detalje.

U Tužilaštvu BiH kazali su da će postupajući tužilac iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima i mjerama u vezi sa ovim predmetom.

- Sumnjičimo ih da su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, te da su iskorišćavali osobe koje su angažovali za pružanje seksualnih usluga - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U akciji su učestvovali i pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo BiH i SIPA nastavljaju intenzivnu istragu protiv dvoje osumnjičenih za međunarodno navođenje na prostituciju.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 49m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 56m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 38m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 16m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 48m
    0