Трново: Ухапшен љубавни пар осумњичен за навођење на проституцију

31.12.2020. 12:01
0
ИЗВОР: Глас Српске

Љубавни пар, мушкарац (28) из Трнова и жена (32) Добоја, ухапшени су у уторак у оквиру акције “Гроф” због сумње да су подводили жене из БиХ и Србије, те организовали проституцију и у иностранству, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Све је, према непотврђеним информацијама, почело када је Добојка упознала младића из Трнова који је био организатор међународне проституције.

- Није познато да ли је жена на почетку везе знала за његове послове, али сумња се да је у неком тренутку открила, те да се временом укључила у овај криминални посао - казао је извор “Гласа Српске”.

Како је рекао, претпоставља се да је она убрзо преузела главне послове и организацију. Према прикупљеним доказима, њих двоје су дјевојке најчешће одводили у добојске хотеле и приватне станове, а неријетко и ван граница БиХ.

У Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) потврдили су да су ухапшене двије особе осумњичене за међународно навођење на проституцију, те да су претресене двије локације у Трнову и Добоју.

- Пронађени су предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку, а ухапшени су након криминалистичке обраде у просторијама СИПА предати Тужилаштву БиХ на даље поступање - казали су у СИПА не износећи детаље.

У Тужилаштву БиХ казали су да ће поступајући тужилац из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију након испитивања осумњичених одлучити о даљим активностима и мјерама у вези са овим предметом.

- Сумњичимо их да су остваривали незакониту имовинску корист, те да су искоришћавали особе које су ангажовали за пружање сексуалних услуга - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У акцији су учествовали и припадници Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево. Тужилаштво БиХ и СИПА настављају интензивну истрагу против двоје осумњичених за међународно навођење на проституцију.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 35m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 59m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 52m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 43m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 53m
    0