Trnovo: Ove godine upisano devet prvačića

22.08.2019. 14:19
0
IZVOR: SRNA

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Trnovu u školsku 2019/2020. godinu do sada je upisano devet prvačića, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu kada su bila samo dva đaka prvaka, rekla je Srni direktor ove ustanove Ranka Mandić.

Ona je dodala da je sedam đaka upisano u centralnu školu, a dvoje u područnu školu u Kijevu.

Mandićeva je istakla da bi uskoro trebalo da počne rekonstrukcija centralnog grijanja i zamjena dijela stolarije u školi, za šta je 50.000 KM pomoći izdvojila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

-Nama je najbitnije da se uslovi rada u školi poboljšaju, a najveći problem je grijanje. Ovo je potpuna rekonstrukcija, zamjena radijatora, toplovoda i sve će biti dovedeno u najbolji red - istakla je Mandićeva.

Mandićeva je napomenula i da će sredstva Vlade Srbije u iznosu od 150.000 evra biti utrošena za završetak fiskulturne sale i rekonstrukciju škole, čime je predviđena zamjena krova, fasade i dijela stolarije.

-Malo je sve usporeno jer je jedan tender poništen, pa se kreće sa novim. Stolarija će biti zamijenjena u kancelarijama, tako da će se nastava redovno odvijati. Jedina mi je briga krov, ali pretpostavljam da bi i to trebalo biti završeno u oktobru - rekao je Mandićeva.

 

Ona je dodala da je drugi tender koji opština sprovodi za završetak fiskulturne sale.

 

-Uskoro će početi radovi na zatvaranju objekta. U okviru treće faze projekta, za šta su predviđena sredstava Srbije, biće izgrađene svlačionice, mokri čvorovi. Nadam se da bi sve do kraja oktobra trebalo da bude završeno - rekla je Mandićeva.

Ona je dodala da ova škola ima 60 učenika, te da su mnogi od njih uključeni u različite vannastavne aktivnosti.

Prema njenim riječima, u narednom periodu biće nastavljena realizacija nekih projekata, među kojima „Volontiranje je kul“.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 41m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 46m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 38m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 8m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 52m
    0