Trojka iz bloka i ove godine u Palama

24.08.2021. 10:45
0
IZVOR: Katera

Sportsko – humanitarna manifestacija „Trojka iz bloka“ biće održana u petak, 3. septembra, ispred Sabornog hrama na Studentskom trgu u Palama.

Manifestaciju organizuje Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, u saradnji sa lokalnom ekipom „Streetball Pale“, a cilj je prikupljanje materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

- U pitanju je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki na koji su dobro došle sve generacije - saopšteno je iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Program počinje u 19.00 časova, a prijava za učešće na ovoj manifestaciji iznosi 5 KM.

Sav novac prikupljen u ovogodišnjoj sportsko – humanitarnoj manifestaciji biće preusmjeren paljanskoj porodici Dimić.

Ekipa „Streetball Pale“ organizator je jedne od najpopularnijih sportskih manifestacija na području Republike Srpske, Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da, svojim skromnim doprinosom, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova manifestacija je dokaz da sport i humanost idu ruku pod ruku - poruka je ekipe „Streetball Pale“.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2006. godine prikupila je preko 5,1 miliona evra i pomogla 2.600 porodica koje žive širom Balkana.

Kroz ideju „Trojka iz bloka“, do sada je od 2012. godine organizovano više od 800 različitih turnira u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta, a ova sportska manifestacija u Palama je prvi put organizovana 2015. godine.

Uz pomoć više od 40.000 takmičara prikupljeno je preko 780.000 evra od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
Najčitanije
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    22h 53m
    0
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    18h 50m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    22h 11m
    0
  • Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
    21h 9m
    0
  • Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
    15h 29m
    0