Tužilac naredio prikupljanje dokaza o slučaju povrijeđenog novorođenčeta

24.08.2022. 17:53
4
IZVOR: srna.rs

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju naredio je prikupljanje činjenica i dokaza o slučaju u fočanskoj Univerzitetskoj bolnici gdje je prilikom porođaja povrijeđeno novorođenče, izjavio je Srni portparol Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

On je rekao da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju obaviješteno od Policijske uprave Foča da je novorođenče sa povredama glave medicinski zbrinuto u Kliničkom centru /KCU/ u Sarajevu, gdje je izvršen operativni zahvat.

Prema Vukanovićevim riječima, Policijska uprava Foča je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju o navedenom događaju koji se desio 19. avgusta, obavijestila 20. avgusta.

- Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Foča da prikupe medicinsku dokumentaciju iz fočanske Univerzitetske bolnice i KCU Sarajevo, izjave od medicinskog osoblja, roditelja i drugih lica koja imaju saznanja o događaju, kao i druge činjenice i dokaze o ovom događaju - rekao je Vukanović.

On kaže da će po prikupljanju dokaza, Tužilaštvo utvrditi da li u radnjama pojedinih lica ima elementi krivičnog djela i za njih će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ranije je Srni izjavio da je u Univerzitetskoj bolnici u Foči pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod, te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.

Šeranić je izrazio žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio u porodilištu ove zdravstvene ustanove, te istakao da je najvažnije da beba bude dobro.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    majka 25.08.2022. 12:17
    To su Oni isti koji su rekli da nemamo dokaza kako su nam osakatili dijete, iako je otpustena beba sa dijagnozom koja pise na otpusnoj listi ali zaboga ne pise u istoriji bolesti detaljno kako je doslo do povrede. Nakon 11 godina, dijete je primalac licne invalidnine i tudje njege i pomoci, a ginekolozima u Kasindolskom porodilistu nek je na dusu i na cast. Sudija je onaj gore, i svima ce nam on jednog dana suditi. Cekam.
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 25.08.2022. 11:56
    Šta se tu ima dokazivati ,pa bebu ispustili ko staklenu flašu i 100% ce imati trajne posledice.Nema tu kazne koja bi bila adekvatna.žao mi je bebe i roditelja.
  • Generic placeholder image
    majka 25.08.2022. 09:52
    objavljuju komentare samo kad "prozivate tuzilastvo". nemoj slucajnoo da bi neko doktore, bijele medvjede, poceo napadati. ima podruma jos.....cakaju. A i onaj gore je Sudija, svima ce nam Suditi. Pa i onome koji brani da drugi vide nase komentare. Istina se ne moze sakriti. A i kletva stigne svakoga. Drz se admine, gdje god da si.
  • Generic placeholder image
    Bas me zanima 24.08.2022. 23:12
    Sta ce korumpirano tuzilastvo uraditi povodom ovoga slucaja ili ce se "vući" godinama dok roditelji ne izgube volju i snagu, naravno i finansije...moraju da istraju i stalno podsjećati javnost dokle su stigli...bebi brz oporavak a roditeljima ogromnu snagu da istraju u svoj ovoj borbi.
Povezane vijesti
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 7m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    7h 31m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    5h 46m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    22h 15m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    7h 25m
    0