Тужилац наредио прикупљање доказа о случају повријеђеног новорођенчета

24.08.2022. 17:53
4
ИЗВОР: srna.rs

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу наредио је прикупљање чињеница и доказа о случају у фочанској Универзитетској болници гдје је приликом порођаја повријеђено новорођенче, изјавио је Срни портпарол Окружног јавног тужилаштва Срђан Вукановић.

Он је рекао да је Окружно јавно тужилаштво у Требињу обавијештено од Полицијске управе Фоча да је новорођенче са повредама главе медицински збринуто у Клиничком центру /КЦУ/ у Сарајеву, гдје је извршен оперативни захват.

Према Вукановићевим ријечима, Полицијска управа Фоча је Окружно јавно тужилаштво у Требињу о наведеном догађају који се десио 19. августа, обавијестила 20. августа.

- Дежурни тужилац је наложио службеницима Полицијске управе Фоча да прикупе медицинску документацију из фочанске Универзитетске болнице и КЦУ Сарајево, изјаве од медицинског особља, родитеља и других лица која имају сазнања о догађају, као и друге чињенице и доказе о овом догађају - рекао је Вукановић.

Он каже да ће по прикупљању доказа, Тужилаштво утврдити да ли у радњама појединих лица има елементи кривичног дјела и за њих ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић раније је Срни изјавио да је у Универзитетској болници у Фочи покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио када је новорођенче приликом порођаја пало на под, те поручио да доношење закључака о овом треба препустити надлежним институцијама.

Шеранић је изразио жаљење због несрећног случаја који се догодио у породилишту ове здравствене установе, те истакао да је најважније да беба буде добро.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    majka 25.08.2022. 12:17
    To su Oni isti koji su rekli da nemamo dokaza kako su nam osakatili dijete, iako je otpustena beba sa dijagnozom koja pise na otpusnoj listi ali zaboga ne pise u istoriji bolesti detaljno kako je doslo do povrede. Nakon 11 godina, dijete je primalac licne invalidnine i tudje njege i pomoci, a ginekolozima u Kasindolskom porodilistu nek je na dusu i na cast. Sudija je onaj gore, i svima ce nam on jednog dana suditi. Cekam.
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 25.08.2022. 11:56
    Šta se tu ima dokazivati ,pa bebu ispustili ko staklenu flašu i 100% ce imati trajne posledice.Nema tu kazne koja bi bila adekvatna.žao mi je bebe i roditelja.
  • Generic placeholder image
    majka 25.08.2022. 09:52
    objavljuju komentare samo kad "prozivate tuzilastvo". nemoj slucajnoo da bi neko doktore, bijele medvjede, poceo napadati. ima podruma jos.....cakaju. A i onaj gore je Sudija, svima ce nam Suditi. Pa i onome koji brani da drugi vide nase komentare. Istina se ne moze sakriti. A i kletva stigne svakoga. Drz se admine, gdje god da si.
  • Generic placeholder image
    Bas me zanima 24.08.2022. 23:12
    Sta ce korumpirano tuzilastvo uraditi povodom ovoga slucaja ili ce se "vući" godinama dok roditelji ne izgube volju i snagu, naravno i finansije...moraju da istraju i stalno podsjećati javnost dokle su stigli...bebi brz oporavak a roditeljima ogromnu snagu da istraju u svoj ovoj borbi.
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 45m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 30m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 18m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 39m
    0