Tužilaštvu predato 11 uhapšenih u jučerašnjoj akciji

15.11.2023. 11:06
5
IZVOR: srna.rs

Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu jutros je predato 11 lica uhapšenih u okviru akcije kodnog naziva "Kode" zbog trgovine kokainom, heroinom, amfetaminom i drugim vrstama droge, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Portparol Policijske uprave Vesna Stokanović rekla je juče da je na kriminalističkoj obradi 14 uhapšenih, nakon čega će biti poznat tačan broj lica koja će biti predata u dalju nadležnost tužiocu.

- Lica su osumnjičena da su duži period vršila kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu kokaina, heroina, amfetamina, ekstazija i ostalih supstanci koje se koriste za proizvodnju droge i tako izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge - rekla je Stokanovićeva i navela da protivpravna imovinska korist pričinjena krivičnim djelom iznosi 2.750.000 KM.

Ona je navela da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i u saradnji sa Evropolom realizovali višemjesečnu akciju u okviru koje je juče, osim hapšenja, izvršeno 27 pretresa prema naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, uhapšena su lica inicijala I.C, D.C, Đ.C, B.M, E.M, D.B, M.M, D.P, B.R, Đ.M, D.S, A.H, B.K. i P.S.

Komentari 5
 • Generic placeholder image
  Brza posta 17.11.2023. 17:41
  Jedan od postara "distributera brze poste" je sin dozivotnog dekana Poljoprivrednog fakultera i IS, prof.dr Vesne Milić.
  Eto ko nam edukuje omladinu. Ne umije ni svoje rođeno dijete da pravilno usmjeri. Njoj su novac i pozicija najvazniji.
 • Generic placeholder image
  lule 17.11.2023. 00:21
  sportski ribolov, uhvatis i pustis
 • Generic placeholder image
  Mrki 16.11.2023. 17:30
  Kakav zatvor i bakrači, malo se digla prašina i to je to. Zakon je samo za sirotinju ako usječeš 3 metra drva da preživiš i sl.Moraju sudstvo i tužilaštvo prikazati da nešto rade pa udri po sirotinji.
 • Generic placeholder image
  Hjh 15.11.2023. 22:41
  Koliko postara je pohapseno ja znam za 2
 • Generic placeholder image
  Brzi 15.11.2023. 11:45
  Ako ih puste bruka.
Povezane vijesti
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO) U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO)
Naši sugrađani istračali Ostroški polumaraton Naši sugrađani istračali Ostroški polumaraton
Najčitanije
 • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
  18h 42m
  12
 • Pomjera se starosna dob za prijevremenu penziju u Srpskoj
  21h 46m
  0
 • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
  13h 26m
  0
 • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
  12h 39m
  0
 • Šta treba da znate o dozvoljenom minusu u banci?
  23h 30m
  0