Тужилаштву предато 11 ухапшених у јучерашњој акцији

15.11.2023. 11:06
5
ИЗВОР: srna.rs

Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву јутрос је предато 11 лица ухапшених у оквиру акције кодног назива "Коде" због трговине кокаином, хероином, амфетамином и другим врстама дроге, потврђено је Срни у Полицијској управи Источно Сарајево.

Портпарол Полицијске управе Весна Стокановић рекла је јуче да је на криминалистичкој обради 14 ухапшених, након чега ће бити познат тачан број лица која ће бити предата у даљу надлежност тужиоцу.

- Лица су осумњичена да су дужи период вршила куповину, дистрибуцију и новчану исплату кокаина, хероина, амфетамина, екстазија и осталих супстанци које се користе за производњу дроге и тако извршила кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге - рекла је Стокановићева и навела да противправна имовинска корист причињена кривичним дјелом износи 2.750.000 КМ.

Она је навела да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево заједно са Управом Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет и у сарадњи са Европолом реализовали вишемјесечну акцију у оквиру које је јуче, осим хапшења, извршено 27 претреса према наредби Окружног суда Источно Сарајево, а под надзором Окружног тужилаштва.

Према незваничним сазнањима Срне, ухапшена су лица иницијала И.Ц, Д.Ц, Ђ.Ц, Б.М, Е.М, Д.Б, М.М, Д.П, Б.Р, Ђ.М, Д.С, А.Х, Б.К. и П.С.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Brza posta 17.11.2023. 17:41
    Jedan od postara "distributera brze poste" je sin dozivotnog dekana Poljoprivrednog fakultera i IS, prof.dr Vesne Milić.
    Eto ko nam edukuje omladinu. Ne umije ni svoje rođeno dijete da pravilno usmjeri. Njoj su novac i pozicija najvazniji.
  • Generic placeholder image
    lule 17.11.2023. 00:21
    sportski ribolov, uhvatis i pustis
  • Generic placeholder image
    Mrki 16.11.2023. 17:30
    Kakav zatvor i bakrači, malo se digla prašina i to je to. Zakon je samo za sirotinju ako usječeš 3 metra drva da preživiš i sl.Moraju sudstvo i tužilaštvo prikazati da nešto rade pa udri po sirotinji.
  • Generic placeholder image
    Hjh 15.11.2023. 22:41
    Koliko postara je pohapseno ja znam za 2
  • Generic placeholder image
    Brzi 15.11.2023. 11:45
    Ako ih puste bruka.
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 7m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 47m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    15h 53m
    0