TVSJ Istočno Sarajevo: Poziv građanima na oprez prilikom uređenja imanja

09.08.2021. 18:54
0
IZVOR: Katera

Na području grada Istočno Sarajevo u posljednjih nekoliko dana primijetno je značajno povećanje broja požara na otvorenom prostoru.

Velike površine, pretežno ruralnih dijelova gradskih opština, pod nepokošenom suvom travom, predstavljaju nepristupačan teren, koji zahtjeva maksimalnu angažovanost svog raspoloživog ljudstva i materijalno – tehničkih sredstava Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice grada Istočno Sarajevo prilikom intervenisanja.

Samo u toku današnjeg dana na teritoriji koju operativno pokriva II odjeljenje TVSJ u Sokocu registrovano je pet požara na otvorenom prostoru, kažu iz TVSJ Istočno Sarajevo.

Pravovremenim intervencijama pripadnika TVSJ, uz nadljudske napore, svi požari su lokalizovani i neutralisani, bez ljudskih žrtava i povrijeđenih, kao i bez veće materijalne štete.

- S obzirom na to da su ljudski faktor i nemar najčešći uzrok požara, apelujemo da građani budu pažljivi prilikom uređenja imanja, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, te da vatru ne ostavljaju bez nadzora - kažu iz TVSJ Istočno Sarajevo.

Napominju da se nalazimo u veoma rizičnom periodu godine, kad je riječ o zaštiti od požara, te ovim putem nastoje da predstave ozbiljnost situacije, ali i apeluju na svijest stanovništa, kako se ne bismo doveli u situaciju da imamo požare katastrofalnih razmjera kao Grčka, Turska ili Makedonija.

- Poručujemo da ćemo sve buduće slučajeve namjernog izazivanja požara prijaviti MUP-u Republike Srpske na dalje postupanje i napominjemo da su prema Zakonu o zaštiti od požara za ovakve slučajeve predviđene visoke novčane kazne - navode iz TVSJ Istočno Sarajevo.

Pripadnici TVSJ Istočno Sarajevo na usluzi građanima 24 časa dnevno, a njihov broj telefona 123 otvoren je za sve informacije, pitanja i dojave.

Komentari 0
Povezane vijesti
Požar na Svetoj Gori: Vatru gase i helikopteri iz vazduha Požar na Svetoj Gori: Vatru gase i helikopteri iz vazduha
Helikopter Srbije gasi požar na području Srebrenice Helikopter Srbije gasi požar na području Srebrenice
Srebrenica: Vatra se širi, požar nemoguće gasiti sa zemlje Srebrenica: Vatra se širi, požar nemoguće gasiti sa zemlje
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    17h 5m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 54m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    13h 23m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    13h 10m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    16h 32m
    2